Nakit Arayanlara İş Bankası, Garanti BBVA ve Şekerbank'tan Bu Taksitlerle 50 Bin TL İhtiyaç Kredisi

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerin kredi maliyetlerine dair sorgulamaları devam ediyor. Hangi banka yüzde kaç faizle ihtiyaç kredisi veriyor? İş Bankası, Garanti BBVA, Şekerbank kredi maliyetleri...
Nakit Arayanlara İş Bankası, Garanti BBVA ve Şekerbank'tan Bu Taksitlerle 50 Bin TL İhtiyaç Kredisi

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler vatandaşların kişisel bütçelerinde ciddi sorunların meydana gelmesine neden oluyor. Geçimlerini sağlayabilmek için borçlanma yolunu seçmek zorunda kalan vatandaşlar geçmişten gelen borçları da eklenince sürdürülemez bir süreç içerisinde kalıyorlar. Bu durumda ek kaynak bulmak elzem hale geliyor. Bankaların ihtiyaç kredisi kampanyaları ile vatandaşlara nakit desteği verilebiliyor. Ancak tüm bu nakit desteklerinin belirli maliyetleri oluyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİNDE SON GÖRÜNÜM!

İhtiyaç kredisi faizleri ile alakalı olarak son güncel rakamlar merak konusu oluyor. Bankalar kredi politikalarına göre ihtiyaç kredilerinin faizini belirliyorlar. Her bankanın imkanları farklı olduğu için ihtiyaç kredisi faizleri de farklı olabiliyor. Bu kapsamda İş Bankası aylık yüzde 2,15 faizle, Garanti BBVA aylık yüzde 2,74 faizle ve Şekerbank da aylık yüzde 3 faizle müşterilerine ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Özel bankaların ihtiyaç kredisi faizlerinde yüksek seyir olsa da enflasyon rakamı ile kıyaslandığında yine de maliyet avantajından söz edilebiliyor.

36 AYA KADAR VADE İLE NAKİT DESTEĞİ

Bankalardan ihtiyaç kredisi çekmeye karar verenler tabi olacakları azami vade sürelerini de merak ediyorlar. BDDK’nın koymuş olduğu kurallara göre bankalar müşterilere 50 Bin TL’ye kadar olan kredilerde 36 aya kadar vade yapabiliyorlar. Ancak müşteriler daha yüksek limitlerde ihtiyaç kredisi kullanmak istediklerinde azami vade süresinde değişiklik yapılıyor. 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasındaki ihtiyaç kredileri 24 aya kadar vade ile 100 Bin TL’nin üzerindeki ihtiyaç kredileri de 12 aya kadar vade ile kullandırılıyor.

İŞ BANKASI 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

İş Bankası’ndan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilere banka tarafından aylık yüzde 2,15 oranında kredi faizi uygulanıyor. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 2.149 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 77.622 TL oluyor.

Nakit Arayanlara İş Bankası, Garanti BBVA ve Şekerbank'tan Bu Taksitlerle 50 Bin TL İhtiyaç Kredisi

GARANTİ BBVA 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

Garanti BBVA’dan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilere aylık yüzde 2,74 oranında kredi faizi uygulanırken 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 2.390 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 86.288 TL oluyor.

ŞEKERBANK 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

Şekerbank’ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 3 olarak açıklandı. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi çekenler bankaya her ay 2.500 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti de 90.251 TL olarak hesaplanıyor.