Nureddin Nebati'den dolar kuru için sakın oyuna gelmeyin açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar kuru ile alakalı olarak bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.
Nureddin Nebati'den dolar kuru için sakın oyuna gelmeyin açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Nureddin Nebati özellikle dolar kurunda oluşan ikili fiyatlama hakkında önemli mesajlar verdi. Vatandaşları da uyaran Bakan Nureddin Nebati oyuna gelinmemesi gerektiğini söyledi. Ekonomi ile alakalı olarak merak edilenleri cevaplandıran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

DOLAR KURUNDA RALLİ OLMAYACAK!

Dolar kuru ile alakalı olarak çok çarpıcı bir mesaj veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Seçim sonrasında dolar kurunun yükseleceğine dair çeşitli tahminler yapılıyor ve bizler de bunları takip ediyoruz. Ancak bunun böyle olmayacağını biz biliyoruz. Şunu net bir şekilde söyleyeyim seçim sonrasında dolar kurunda bir ralli olmayacak. Herhangi bir döviz türünde de bu olmayacak. Vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sakın bu oyuna gelmeyin. Seçim sonrasında atacağımız adımlarla son dönemlerde dövizde oluşan ikili fiyatlamaya da son vereceğiz.” dedi.

ENFLASYON DÜŞECEK!

Enflasyon hakkında da açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, “Türkiye ekonomisinin büyüme hedefleri var. Türkiye ekonomi modeli bu büyüme hedefi üzerine inşa edilmiştir. Biz enflasyonu da büyüme hedeflerimizden taviz vermeden düşürüyoruz. Enflasyonda baz etkisi ile başlayan düşüşler devam edecek. Yarın yeni enflasyon rakamları açıklanacak ve biz enflasyonun yüzde 45’in altına inmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

MANŞET ENFLASYONUN ALTINDA FAİZ

Enflasyon ile faiz ilişkisine de dikkat çeken Bakan Nureddin Nebati, “Manşet enflasyonun altında bir faiz oranı olacak. Bizim için önemli olan enflasyonun aşağı doğru yönünün devam etmesi ve manşet faiz oranıyla aynı patikaya giriyor olmasıdır. Bunu sağlamazsanız büyüme hedeflerinize zarar verirsiniz. Biz buna dikkat ederek Türkiye ekonomisini büyütüyoruz.” şeklinde konuştu.