Öğrenciye bilet desteği başvurusu nasıl yapılır?

Ailesinden uzak şehirlerde eğitim gören öğrencilerin yararlanabileceği ‘Memleket bileti bizden’ projesi kapsamında başvurular başlarken 81 ilde geçerli bilet desteğinin başvuru şartlarını sağlayan öğrencilere yılda 2 kez verileceği açıklandı.
Öğrenciye bilet desteği başvurusu nasıl yapılır?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasıyla birlikte hükümet tarafından birçok destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Özellikle de kış aylarının gelmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemeleri ve başvuruları devam ederken şimdi de milyonlarca öğrencinin ve velinin dikkatini yakından çeken bir destek başvurusunun başladığı belirtildi. 

Ailesinden uzak şehirlerde eğitim gören öğrencilerin yararlanabileceği ‘Memleket bileti bizden’ projesi kapsamında başvurular başlarken 81 ilde geçerli bilet desteğinin başvuru şartlarını sağlayan öğrencilere yılda 2 kez verileceği açıklandı. Söz konusu öğrenciye bilet yardımının başvuru şartları ve detayları merak konusu oldu. Peki Memleket bileti bizden başvurusu nasıl yapılır? Bilet yardımı başvuru nasıl yapılır, kimler yararlanabilir?

BİLET YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda duyurmuş olduğu öğrenciye otobüs bileti yardımı bugün itibariyle başladı. Ailesinden uzak şehirlerde okuyan milyonlarca öğrencinin yararlanabileceği, 81 ilde geçerli bilet yardımıyla ilgili detaylar araştırılmaya devam ederken bilet yardımının nasıl alınacağı ve ne kadar sağlanacağı merak konusu oldu. 

Milyonlarca öğrenciye yılda iki kez sağlanacak 750 TL bilet yardımının sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanacağı duyuruldu. Başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler için yılda 2 kez sağlanacak bilet yardımı başvuruları bugün itibariyle başlarken biletini alarak memleketinin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giden öğrencilerin tanımlı İBAN numaralarına 750 TL ödemenin yapılacağı belirtildi. 

BİLET YARDIMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Öğrenciye bilet yardımı ile ilgili detayları açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamasında  ‘'Sosyal yardım alan hanelerde bulunan 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda 2 defa gidiş dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız.’' ifadeleri yer aldı.