Ons altın ABD verisiyle sıçradı! Altın piyasasında yeni fiyatlar ne?

ABD işsizlik maaşı başvurularına dair verinin açıklanması ile beraber ons altında fiyat yükselişi meydana geldi. Ons altın ne kadar oldu? Altın piyasasında son durum ne?
Ons altın ABD verisiyle sıçradı! Altın piyasasında yeni fiyatlar ne?

Altın piyasasındaki fiyatlamayı çok yakından ilgilendiren bir veri açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından ABD işsizlik maaşı başvurularına dair veri açıklandı. 3 Haziran ile biten haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 261 bine yükseldi. Bu rakam Ekim 2021’den itibaren görülen en yüksek rakam oldu. Açıklanan bu veriye altın piyasası anında tepki gösterdi.

ALTIN PİYASASI NEDEN ETKİLENDİ?

ABD işsizlik maaşı başvurularının dolaylı olarak altın piyasası için büyük bir önemi var. FED’in faiz artırımları ile baskılanan altın piyasası artık FED’in yavaş yavaş köşeye sıkışmaya başlaması ile toparlanma hareketi gerçekleştirdi. FED faiz artırımları ile ekonomiyi zor duruma sokarken gelecek hafta alınacak faiz kararında bugün açıklanan veri etkili olacak. Faiz artırımları işsizliği artırdığı için altın piyasasının eli artık biraz daha güçlendi.

ONS ALTIN FİYATI YÜKSELDİ!

ABD işsizlik maaşı başvurularına dair veri açıklanmadan önce ons altında büyük bir irtifa kaybı yaşanmıştı. 1.945 dolara kadar gerileyen ons altın gün boyu bu seviyeye demir atmıştı. Ancak verinin açıklanması ile beraber ons altın 14 dolar birden değerlenerek 1.959 dolar seviyesine yükseldi. Ons altın şu anda aynı seviyeden işlem görmeye devam ederken trendin yeşil olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

ons-altin.jpg

GRAM ALTIN ONS’TAN DESTEK ALDI!

Gram altın için son yılların en hareketli günleri yaşanıyor. Dolar kurundaki sert yükselişin ardından gram altın dün rekor seviyeleri görmüştü. Bugün ons altın gerileyince biraz değer kaybeden gram altın durağanlaşan dolar kurundan dolayı yükseliş gerçekleştirememişti. 1.450 TL seviyelerinde fiyatlanan gram altın ons altından gelen destekle beraber yeniden yükselişe geçti. 1.472 TL’ye kadar yükselen gram altın bugün de yatırımcısına kazanç sağlamış oldu. Gram altının kuyumcu fiyatının şu anda 1.489 TL olduğu bildirildi.