Özgür Demirtaş asgari ücrete zam yapılırsa dolar kurunun kaç TL'ye yükseleceğini açıkladı!

Türkiye ekonomisine dair yaptığı tüm değerlendirmeler doğru çıkan ekonomistlerden Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni bir değerlendirme daha yaptı. Dolar kuru için yorumda bulunan Prof.Dr. Özgür Demirtaş kurun hemen 25 TL’ye yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Özgür Demirtaş asgari ücrete zam yapılırsa dolar kurunun kaç TL'ye yükseleceğini açıkladı!

Türkiye ekonomisinin en önemli gündem maddesi dolar kurunda gerçekleşen sert atak olmaya devam ediyor. Dolar kuru şu anda 23,35 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. İnsanlar bundan sonra neler olabileceğini kestiremezken gözler ekonomistlere çevrildi. Türkiye ekonomisine dair değerlendirmeleri daha önce defalarca doğru çıkan Prof. Dr. Özgür Demirtaş da yeni bir açıklama yaptı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİRSE DOLAR KURU NE OLUR?

Dolar kurunun en az 25 TL seviyesinde olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “İhracatçının kur baskısından biraz rahatlaması gerekiyor. Temmuz ayında eğer asgari ücrete zam yapılırsa o zaman dolar kurunun 28 TL seviyesine gelmesi gerekir. Hükümet şu anda kendini sıkıştırıyor. Dolar hiç beklemeden olması gereken seviyeye yükseltilmeli. Artık enflasyon riskini göze aldık bu süreci uzatmanın kimseye faydası yok.” dedi.

KKM HİÇ OLMAMALIYDI

KKM uygulamasını da eleştiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Kişisel görüşüme göre KKM hiç olmamalıydı. Bu gibi enstrümanlara karşıyım. KKM sadece sonucu erteledi, doları belirli bir seviyede tuttu ama bunun da bir bedeli oldu. 125 milyar dolarlık KKM aslında şu demek; KKM’li olan herkes dolara yatırım yapmıştır esasında, ama çıkıp dolar almadılar şimdilik. Onlar KKM’den çıkıp dolar alırlarsa çok enteresan şeyler olur. Bundan dolayı KKM’den keskin bir şekilde vazgeçmek mümkün olmayacak. Yavaş yavaş KKM’yi sonlandırmaya çalışacaklar. Ani şekilde bozulması katastrofik etki yaratır. Hiç yapılmamalıydı.” ifadelerini kullandı.

İYİ Kİ MEHMET ŞİMŞEK GELDİ

Ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek’in geçmesini de yorumlayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesini olumlu karşılıyorum. Ülkemi seven bir insan olarak diyorum ki iyi ki de Mehmet Şimşek geldi. Gelmemesi halinde çok daha olumsuz şeyler yaşanabilirdi.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU HEMEN 25 TL OLMALI

Dolar kuru hakkında açıklamalarını sürdüren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Sizlerle 6 ay kadar önce buluşabilseydik kredi çekmenizi önerirdim. Şu anda piyasada kredi yok. Bir süre daha da krediler olmayacak. Bu durum enflasyona ciddi anlamda yansıyacak. Dolar kuru bugün ihracatçılar için 24-25 TL olmalı. Her gün 30 kuruş yükselterek olmaz. Ben olsam bir anda yükseltirim. Azar azar yükseltince talep yaratıyorsun. 30 kurul artınca millet daha da artacak diye dolar alıyor.” dedi.