Özgür Demirtaş Son 99 Yılın En Kötü Ekonomi Yönetimini Açıkladı!

Finansal analizleriyle Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak son 99 yılın en kötü ekonomi yönetimini açıkladı.
Özgür Demirtaş Son 99 Yılın En Kötü Ekonomi Yönetimini Açıkladı!

Türkiye’de ekonomi alanındaki değerlendirmeleri ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş son 99 yılın en kötü ekonomi yönetimini açıkladı. Özgür Demirtaş ayrıca ekonomi alanında da bazı uyarılarda bulunarak atılması gereken adımların neler olması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİ!

Türkiye’de son 99 yılın ön kötü ekonomi yönetimi hakkında bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Tansu Çiller ve hükümeti son 99 yılın en kötü ekonomi yöneten kişisi ve hükümetiydi. Artık en kötü ekonomi yönetimi onlar değiller. Onlar şimdi sondan ikinci oldular.” dedi.

TÜRKİYE'NİN ÇOK BÜYÜK KAPASİTESİ VAR

İsim vermeden mevcut ekonomi yönetiminin Türkiye’nin en kötü ekonomi yönetimi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş değerlendirmelerine devam etti. Türkiye’nin risk primi olan CDS’deki gerilemelere işaret eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Bu CDS artık uykumu kaçırıyor. Allah aşkına sadece matematiksel yöntemlerden vazgeçmesek yetecek. Türkiye’nin çok büyük kapasitesi var. Doğru olanı yapmayı bir kenara koyalım. Yanlış yaptıklarımızı dahi bıraksak, onlardan vazgeçsek bile kar kardır. Şu andaki durumdan çok çok daha iyi oluruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ NEDEN GERİLEDİ?

Türkiye’nin finansal olarak felakete gitme nedenini de açıklayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Yüzde kez yazdım, bin defa söyledim. Bu gidilen yol yol değil. Hükümetin herhangi bir ekonomi kitabına uymayan ve o kitaplarda bulunmayan yöntemleri Türkiye’yi felakete götürdü. Hükümet kesinlikle CDS’ye dikkat etmesi gerekiyor. Ya bunca yıllık inatları boşa gidecek çıkıp faizi artıracaklar ya da döviz artacak.” şeklinde konuştu.

Özgür Demirtaş Son 99 Yılın En Kötü Ekonomi Yönetimini Açıkladı!

Özgür Demirtaş Son 99 Yılın En Kötü Ekonomi Yönetimini Açıkladı!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının ardından yaptığı değerlendirmede birkaç ay içinde asgari ücrete yeniden zam yapılması gerekecek öngörüsünde bulunmuş ve haklı çıkmıştı.