Pazarlıklar devam ederken patronlardan asgari ücret zammı önerisi!

Asgari ücret zammının belirlenmesine kısa bir süre kala MÜSİAD çok farklı bir öneride bulundu. Asgari ücret tespit edilirken yeni bir uygulamaya geçilmesi talep edildi.
Pazarlıklar devam ederken patronlardan asgari ücret zammı önerisi!

Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yönetiminde işverenler ve işçiler asgari ücret zammı için kurulan pazarlık masasında görüşmelere devam ediyorlar. Salı gübü işçiler ve işverenler yeniden pazarlık masasında buluşacaklar ve asgari ücrete 2023’te uygulanacak olan zamma dair anlaşma sağlamaya çalışacaklar. Bu kritik görüşme öncesinde patron kuruluşlarından birisi olan MÜSİAD asgari ücret zammına dair çok farklı bir öneride bulundu.

PATRONLARDAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI!

Asgari ücret zammına dair bir açıklama yapan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “Biz MÜSİAD olarak bütün çalışanlarımızın yaşamlarını insani şartlarda ve onurlu bir şekilde sürdürebilmelerini istiyoruz. Sadece asgari ücretin belirlenme süreçlerinde veya yüksek enflasyon dönemlerinde değil; her şartta çalışanlarımızın alın terlerinin tam karşılığını almalarını arzu ediyoruz. MÜSİAD olarak biz üyelerimizde hakkaniyetli bir ücret politikası uygulamalarını bekliyoruz. 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret de bu bakış açısıyla belirlenmelidir.” dedi.

Asgari ücret zammına dair farklı bir öneri getiren MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “İllerimizde ekonomik gelişmişlik düzeyi, fiyat standartları ve geçim maliyetleri farklı farklı olabiliyor. Bundan dolayı bölgesel asgari ücret uygulamasına artık geçmeliyiz. Bölgeden bölgeye tüm maliyetler değişiyor. Mevcut ulusal asgari ücret bir bölge için uygun olurken diğer bölge için fazla veya az olabiliyor. Bu öneri mutlaka değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammında bir süredir iş dünyasından bölgesel asgari ücret önerisi yapılıyor. Ancak bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı herhangi bir karar almadı. Şu anda yapılan asgari ücret zammı pazarlıkları da ulusal asgari ücret üzerinden gerçekleştiriliyor. Çıkacak olan asgari ücret tüm Türkiye’de 2023 yılı boyunca geçerli olacak. Sadece yıl içerisinde ara zam kararı alınırsa asgari ücret değişebilecek.