Piyasalar çıldırdı! Dolar kuru sert yükseldi, gram altın fiyatı uçuşa geçti!

Piyasalar bugün oldukça hareketli bir şekilde başladı. Gece boyu yükselen dolar kuru sabah saatlerinde tüm zamanların rekorunu bir üst noktaya taşıdı. Buna bağlı olarak bir rekor da gram altından geldi. Dolar kuru ve gram altın ne kadar oldu?
Piyasalar çıldırdı! Dolar kuru sert yükseldi, gram altın fiyatı uçuşa geçti!

Türkiye ekonomisinde yeni döneme geçiş çok sancılı bir şekilde gerçekleşiyor. Ekonominin başına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek getirildi ve piyasalar bunu pozitif olarak değerlendirdi. Borsa İstanbul’da beklenen yükselişler gerçekleşirken dolar kurunda geçmiş dönemin hatalarının bedelleri ödenmeye başlandı. Dolar kurunu baskılayarak ekonominin yönetilmesinin faturası şimdi kurda hızlı yükselişlerle ortaya çıkıyor.

DOLAR KURU ADİL DEĞERİNE KOŞUYOR!

Son 2 yıldır Merkez Bankası tarafından baskılanan dolar kuru bu baskıdan kurtulunca hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Merkez Bankası’nın mevcut politikalarının mimarı olan Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Onun yerine ise ABD’de finans dünyasının çok yakından tanıdığı başarılı isimlerden olan Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesi planlanıyor. Ekonomi politikalarında kabuk değiştirtecek bu görev değişikliği ile dolar kuru yeniden serbest piyasada fiyatlanacak ve ikili kur gibi anormal bir durum oluşmayacak. Bu piyasanın işaretlerinin gelmesi ile de dolar kuru son 2 yıllık süreçte baskı ile ulaşamadığı hedeflere doğru ilerlemeye başladı.

TÜM ZAMANLARIN REKORU!

Dolar kurunun adil değerinin ne kadar olduğu hakkında ekonomistler çeşitli değerlendirmeler yapıyorlar. 24-25 TL seviyeleri adil değer olarak bildirilirken şu anda dolar kuru 22,70 TL’den işlem görüyor. Dün piyasaların kapandığı sırada dolar kuru 21,57 TL’den günü tamamlamıştı. Gece boyu ve bu sabah dolar kurunda yaklaşık 1 TL’lik artış meydana geldi. Şu anda dolar kurunun işlem gördüğü fiyat tüm zamanların en yüksek değeri olarak kayıtlara geçti.

GRAM ALTIN FİYATI SERT YÜKSELDİ!

Altın piyasasında ons tarafında çok hafif bir fiyat yükselişi meydana gelirken ons altın 1.964 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Gram altında ise dolar kurunun etkisi ile çok sert bir fiyat yükselişi oldu. Gram altın şu anda 1.433 TL’den işlem görüyor. Kuyumcularda ise gram altının fiyatı 1.480 TL oldu ve 1.500 TL sınırına dayandı.