Rekorlar kıran altın için yeni tahminler! Gram altın kaç TL'ye çıkacak?

Altın piyasasındaki fiyat yükselişleri finans gündeminin ana maddesi olmaya devam ediyor. Altın fiyatları bundan sonra ne kadar olabilir? Altın piyasası uzmanlarından yeni fiyat beklentileri açıklamaları!
Rekorlar kıran altın için yeni tahminler! Gram altın kaç TL'ye çıkacak?

Altın piyasası yatırım araçları arasında yıldızı en çok parlayan piyasa olmaya devam ediyor. Altın fiyatları açısından çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de enflasyonun beklenenden bir miktar daha düşük gelmesi FED’in faiz artırma sürecinde ısrar etme ihtimalini biraz zayıflattı ve bu durum en çok altın piyasasına yaradı.

GRAM ALTIN REKORU BİR ADIM YUKARIYA TAŞIDI

FED’in yakın bir gelecekte faiz artırımını durdurması doların değer kaybetmesi ve ons altın fiyatının yükselmesi anlamına geliyor. Buna bağlı olarak bugün de altın fiyatlarında yükseliş sürerken ons altın 2.036 dolara, gram altın ise 1.265 TL’ye yükseldi. Gram altının bulunduğu seviye yeni bir rekor seviyesi olarak kayıtlara geçti.

GRAM ALTIN 2.250 TL OLACAK TAHMİNİ!

Altın fiyatlarına dair bir değerlendirme yapan kuyumcu İlhan Ünder, "Altın fiyatı geride kalmıştır. İlerleyen dönemlerde altının fiyatını iki katı, yani yüzde 50 kadar öngörüm olmasıdır. Yaklaşık olaraktan ilk etapta 1.750, sonrasında 2.250 bandına oturacağını öngörmekteyim" diye konuştu.

GRAM ALTIN İÇİN 2024 TAHMİNİ!

Uzman isim Hatice Kolçak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bizim için insanımız için gram altın her zaman candır. Gram altın bizi uzun zamandır bekletti. Ama yeter yani zamanı sonunda geldi. 2024 senesinde hedeflere gelecek. Daha beklenen seviyelere gelmedi 1800 liralara daha gelecek. Ben oraya gelmeden satış yapmayı düşünmüyorum. Oraya gelince satış yapabilirim."

KISA VADE İÇİN ALTIN ALMAYIN!

Altın Para Piyasaları Uzmanı Uzman İslam Memiş, "Gram altın yatırımcısı, ons altının fiyat hareketlerini yakından takip etmelidir. Altın yatırımcıları uzun vadeli düşünmeli ve ani fiyat dalgalanmalarına panik yapmadan karar vermeli. Gram altın 1.300 lira, Gram gümüş 16,50 lira Yeni rekorlar görüldü. Kısa vade için alır mıydım? Hayır." ifadesini kullandı.

Altın piyasası ile alakalı olarak uzman görüşleri açıklanmaya devam ederken çok hareketli bir piyasa takip ediliyor. Altın fiyatlarını bu ölçekte devam etmesi ve zaman zaman kar satışları ile hafif gerilemesi bekleniyor. Altın piyasası için iplerin kapacağı tarih ise 3 Mayıs 2023 çarşamba olacak. FED’in açıklanacak olan faiz kararının ardından altın çok farlı seviyelere doğru hareket edebilir.

Not: Burada yer alan değerlendirmelere bakarak yatırım yapılması önerilmez. Kişisel risk sınırınız buradaki yorumlarla örtüşmeyebilir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.