Remzi Özdemir dolar tahmini! 28 Mayıs'a dikkat, dolar kuru bu fiyata çıkacak!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir seçimin ikinci tura kalmasından dolayı para piyasalarında meydana gelecek gelişmeleri değerlendirerek ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimlerine kadar dolar kurunun kaç TL olacağını tahmin etti.
Remzi Özdemir dolar tahmini! 28 Mayıs'a dikkat, dolar kuru bu fiyata çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için dün vatandaşlar sandık başına gittiler ama seçimden bir kazanan çıkmadı. Yasalar gereği 2 hafta sonra yani 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılacak. Bu ikinci turda sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. En fazla oyu alacak aday Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu gelişme piyasaları da etkiliyor ve etkilemeye de devam edecek. Meydana gelebilecek olası gelişmeleri ekonomist Remzi Özdemir değerlendirerek ikinci tur seçime kadar dolar kurunun kaç TL olabileceğine dair tahminini açıkladı.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Türkiye’nin çok sancılı bir 15 gün geçireceğini belirten Remzi Özdemir, “Özellikle borsa ve dövizde gerçekten kritik bir dönem var. Zaten doları biliyoruz. Dolar kıtlığı had safhada. Bu kıtlığı cuma günü iliklerimize kadar adeta hissettik. Serbest piyasada 23 lirayı geçen dolar kuru, krizin ne kadar büyük olduğunu bize gösteriyor. Dolar neden yükseliyor? Türkiye’nin uyguladığı ekonomik politikaların dünya tarafından kabul görmemesine, dahası bize bu sistemin işlemediğini gösteriyor.” dedi.

DAHA FAZLA DOLAR SATACAKLAR!

Seçmenin kararına saygı duyulması gerekildiğini vurgulayan Remzi Özdemir, “Demokraside seçmenin kararına saygılı olmak zorundasınız. Bunun bir de ekonomi tarafı var. Hükümetin ekonomi politikası yüksek enflasyon ve dolar kıtlığı getirdi. Seçimi kazanabilmek için gelecek günlerde biraz daha dolar satacaklar. Olmayan doları satacaklar. Günü kurtarmayı deneyecekler. Merkez Bankasının kasasının eksi 70 milyar dolarda ve eksi 100 milyar dolarda olmasının vatandaş için bir önemi yok. Kamu bankaları üzerinden daha fazla dolar satacaklar.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU İÇİN FİYAT TAHMİNİ!

Dolar satarak kuru tutmanın artık zor olacağını söyleyen Remzi Özdemir bir uyarı da yaparak, “Dolar satışı yapmak bence günü de artık kurtaramayacak. Dolar kurunda yükselişler devam edecek. Seçime kadar yani 28 Mayıs’a kadar dolar kuru 25 TL’yi görür. Bu sürpriz olmayacak. Tüm veriler bunu gösteriyor. Piyasalarda pozitif bir fiyatlama kalmadı.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.