Resmi Gazete'de yayımlandı! Vatandaşa 3 gün içinde nakit iade yapılacak!

Konutlara ücretsiz doğalgaz ile alakalı EPDK kararı bugünü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tahsilat yapılmış olması durumunda vatandaşlara fatura iadesinin nasıl yapılacağı da belli oldu.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Vatandaşa 3 gün içinde nakit iade yapılacak!

Karadeniz doğalgazının karaya çıkarılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara iki ayrı müjde verilmişti. Buna göre konutlarda ilk aya ait tüm doğalgaz kullanımı ücretsiz olacak. İkinci müjde ise 1 yıl boyunca yine konutlarda her ay 25 metreküp doğalgaz vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Ücretsiz doğalgaz ile alakalı karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmiş ve bu konuda usul ve esasların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından ayrıca belirleneceği belirtilmişti.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

EPDK bugünkü Resmi Gazete’de ücretsiz doğalgaz ile alakalı olarak bir karar yayımlayarak usul ve esasları belirledi. Ücretsiz doğalgazın vatandaşlara hangi şekilde kullandırılacağı, faturaların nasıl düzenleneceği, karardan önce fatura kesilip tahsilat yapılmışsa bunun iadesinin vatandaşa nasıl yapılacağı karara bağlandı.

NAKİT İADE YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI

EPDK tarafından alınan karara göre belirtilen tarihler içerisinde fatura düzenlenerek vatandaşlardan tahsil edilmişse bu fatura hemen iptal edilecek. Ardından ise en geç 3 iş günü içerisinde vatandaşın ödemiş olduğu doğalgaz tüketim bedelinin tamamı eksiksiz bir şekilde nakit olarak iade edilecek. Sonraki doğalgaz faturaları ile mahsuplaşma yöntemi uygulanamayacak. Vatandaşlar direkt olarak nakit iade alacaklar.

TARİHLER BELİRLENDİ!

Yine yayımlanan karara göre ücretsiz doğalgazdan konut, ibadethane ve cemevi aboneleri yararlanabilecekler. 24 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ilk doğalgaz faturasının bedeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanacak. Sonrasında ise 1 Mayıs 2024 tarihine kadar düzenlenecek olan doğalgaz faturalarının 25 metreküplük kısmı yine ücretsiz olacak ve bu ücretsiz doğalgazın maliyeti yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Vatandaşa 3 gün içinde nakit iade yapılacak!

MALİYET 40 MİLYAR TL

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da ücretsiz doğalgaz kararı ile alakalı bir açıklama yaparak, “Ücretsiz doğalgaz kullanmanın maliyetini 40 Milyar TL olarak hesapladık. Devletimiz tarafından vatandaşlarımıza bu imkan verilmiştir.” dedi.