Selçuk Geçer dolar yorumu ve tahmini! Bir ay içinde dolar kurunun kaç TL olacağını açıkladı!

Dolar yorumları büyük bir ilgiyle takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer yeni bir değerlendirme yaptı. Selçuk Geçer dolar tahmini ne oldu? Dolar ne zaman, kaç TL olacak?
Selçuk Geçer dolar yorumu ve tahmini! Bir ay içinde dolar kurunun kaç TL olacağını açıkladı!

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer’in dolar yorumları merak ediliyor. Ünlü ekonomist sosyal medya hesaplarında bu yorumları paylaşıyor. Dolar kuru için yükseliş beklentisini açıklayan Selçuk Geçer bunun gerekçelerini da tek tek sıraladı. Peki dolar kuru bir ay içerisinde kaç TL’ye yükselecek?

DOLAR KURU 19,50 TL TAHMİNİ!

Dolar kuruna dair değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “Dolar kuru 17,96 TL seviyesinde işlem görüyor. Ne 18 TL oluyor ne de 17,50 TL’ye düşüyor. Bu da bize gösteriyor ki dar bir bantta sıkışık seyir izliyor ve dolar kurunda yakın zamanda çok sert yükselişler göreceğiz. Parite etkisi de var. Avrupa’da faizler artırılmayacak konuşmaları ile paritede dolara dair yükselişler meydana geliyor. Parite geri çekildikçe dolar güçleniyor ama kur baskılanarak 18 TL’nin altında tutuluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar dolar kurunun ilk hedefi artık 19,50 TL’dir.” dedi.

FED NE KARAR ALACAK?

FED’in faiz kararına dair değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “FED başkanlarından gelen açıklamalar dikkat çekici. ABD’de enflasyon durmuş görünüyor. FED hata yapmak istemiyor. Geçmişte bu konuda yapılan büyük hatalar var. Bundan dolayı 75 baz puanlık faiz artırımlarına işaret ediyorlar. FED önce tutanakları açıklayacak sonrasında Eylül toplantısından çıkacak karar beklenecek. Ağustos ayında enflasyon yüksek gelirse işler karışabilir. Piyasaların genel kanaati dolar endeksinde agresif hareketler olabileceği yönünde. Bu durum dolar kuruna çok olumsuz yansıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

PARİTE DÜŞERSE KUR FIRLAR

Avrupa ekonomisinin Türkiye açısından büyük bir önemi olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, “Avrupa’da ciddi bir enerji krizi yaşanıyor. Enerji fiyatları hızla yükseliyor. Euro bölgesinde resesyon tartışmaları hızlandı. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı yapamama riski var. Bu da paritenin 0,90’a düşürür. Sadece parite etkisiyle dolar kuru 18,50 TL’ye kendisini atar. Ancak bu durum bizde çok da önemsenmiyor.” şeklinde konuştu.

KONUT SATILMIYOR AMA FİYATLAR ARTIYOR

Konut sektörüne dair de bir değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “TÜİK’e göre Temmuz ayında konut satışları yüzde 12,9 oranında geriledi. Temmuz’da yabancılara yapılan satışlar de yüzde 12,4 oranında düştü. Konut sektöründe olağan dışı fiyatlar var. Bu fiyatlar faiz politikası nedeniyle bu seviyelere yükseldi. Konut fiyatları yüzde 160 artmış son 1 yılda. Bir yandan konut satışları düşüyor ama konut fiyatları artıyor. Bunun tam tersi olması gerekirdi.” dedi.

BİR AY İÇİNDE DOLAR KURU KAÇ TL OLUR?

Dolar kuru için bir aylık tahmin yapan Selçuk Geçer, “Özel sektör geçtiğimiz hafta korkunç seviyede döviz aldılar. Yarın bu alımlar daha da agresifleşirse dövizde kırılma çok sert olur. Önümüzdeki bir ay içerisinde kırılma olmazsa dolar kuru 19,50 TL olur. Ancak kırılma olursa 30 TL’nin üzerindeki fiyatları konuşuruz. Şu andaki piyasa ortamında bu risk var ama şu zaman olacak demek zor.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel yorumlarıdır ve yatırım önerisi olarak yaklaşılmamalıdır. Haberimiz bilgilendirme amaçlıdır kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.