SGK 14 banka ile imzayı attı! Emekli olmak yeterli bunu yapana anında 8.500 TL para yatırılacak

Emeklilerin geçim derdi her geçen gün artarken bankalar devreye girmişti. SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ödenecek olan rakam arttırıldı. Emekli promosyonu için Şubat ayı teklifleri açıklandı...
SGK 14 banka ile imzayı attı! Emekli olmak yeterli bunu yapana anında 8.500 TL para yatırılacak

SGK 14 banka ile imzayı attı! Emekli olmak yeterli bunu yapana anında 8.500 TL para yatırılacak - Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ile bankalar arasında yeni sözleşmelerin imzalanması ile emeklilere ödenecek olan promosyon rakamı da belirlenmiş oldu. 

Hatırlanacağı üzere emeklilere yönelik olarak bankalar ile yapılan anlaşma kapsamında 3 sene boyunca emekli maaşını aynı bankadan alma sözü veren emeklilere maaş promosyonu ödemesi yapılmasına karar verilmişti. Merkez Bankası tarafından yapılan düzenleme ile ise bankaların mevduat ihtiyaçları artarken bankalar emekli promosyonu rakamlarını arttırmıştı. 

EMEKLİLERE EN YÜKSEK PROMOSYON ŞUBAT 2023 HANGİ BANKADA?

Merkez Bankası'nın dolarizasyona karşı önlem almak adına uygulamaya geçirdiği yeni kurallar kapsamında bankaların mevduat ihtiyaçları artmıştı. Bankalar artan mevduat ihtiyaçlarını karşılamak üzere emeklilere yönelirken bu kapsamda emekli maaşı promosyonu rakamları da arttırılmıştı. SGK tarafından bankalarla imzalanan yeni anlaşma kapsamında en düşük promosyon tutarı: 

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL olacak şekilde belirlendi. 

 ING BANK EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR, KAÇ TL ÖDENİYOR?

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından emekli maaş promosyonu olarak SGK tarafından açıklanan rakamlar ödenmektedir. Özel bankalar ise bu konuda bir adım öne çıkarken ING Bank emekli maaşı promosyonu rakamı için 8 bin 500 TL ödeme yapılacağını açıkladı. 

ING Bank emekli promosyonu kampanyası için yapmış olduğu açıklamasında "Emekli maaşınızı ING’ye taşıyarak maaş tutarınıza göre koşulsuz 7.500 TL’ye varan nakit promosyon kazanabilirsiniz. Ayrıca ING Kredi Kartları ile emekli maaş müşterilerine özel 1.000 TL bonus fırsatından yararlanarak toplamda 8.500 TL'ye varan ödül kazanabilirsiniz. Siz de maaşınızı kolayca ING’ye taşıyın, nakit promosyon fırsatlarını ve emekli müşterilerimize sunduğumuz ayrıcalıkları kaçırmayın" diyerek 8 bin 500 liraya ulaşacağını duyurdu.