SGK, BAĞ-KUR Emekli Sandığı 4A 4B 4C fark etmiyor milyonlarca emekliye 2023 yılında en az 2 bin 200 TL yatacak!

Emekliler 2023 yılında alacakları zamlı maaşı beklemeye devam ederken 2023'te emeklilere ödenecek rakamlar hesaplanmaya başlandı. Emeklilere bayram ikramiyesi için de zam gündeme geldi.
SGK, BAĞ-KUR Emekli Sandığı 4A 4B 4C fark etmiyor milyonlarca emekliye 2023 yılında en az 2 bin 200 TL yatacak!

Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçen emekliler enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle büyük bir alım gücü kaybı yaşamıştı. Gelen zamlar nedeniyle maaşları erimeye devam eden emekliler 2023 Ocak zammı için açıklanacak olan rakama odaklanmıştı. 

Emeklilere 2022 senesinde en büyük desteği bankalar vermiş, emekliye maaş promosyonu ödemeleri bir anda artmıştı. İlk olarak Akbank tarafından bir anda 7 bin TL'ye yükseltilen promosyon rakamları sonrasında diğer bankalarında yarışa katılması ile ek promosyon ödemeleriyle beraber ödenen rakamlar 12 bin lirayı aşmıştı. Gözler 2023 yılında ödenecek bayram ikramiyesi rakamlarına çevrildi. 

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ İLK HANGİ TARİHTE ÖDENDİ?

İlk olarak 2018 senesinde AK Parti tarafından yapılan yasal düzenleme ile hatırlanacağı üzere emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi başlandı. Yapılan kanuni değişiklik ile emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere dini bayramlarda bin TL bayram ikramiyesi ödeneceği ilan edilmişti. 

SGK, BAĞ-KUR Emekli Sandığı 4A 4B 4C fark etmiyor milyonlarca emekliye 2023 yılında en az 2 bin 200 TL yatacak!

Yapılan tüm baskılara rağmen 2019 ve 2020 senesinde emekliye bayram ikramiyesi 1000 TL olarak ödenmeye devam edilmiş ve zam yapılmamıştı. 2021 senesinde ise beklenen zam duyurulmuş ancak yüzde 10 oranında yapılan zamla 1.100 TL'ye çıkarılan ikramiye hayal kırıklığı yaratmıştı. Süreçte emekliler gözlerini 2023 yılında ödenecek olan rakamlara çevrilmişti. 

 EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ 2023 YILINDA KAÇ TL OLACAK?

 Emekliler için bu sene bayram ikramiyesine seçim öncesinde kesin zam yapılması beklenirken zam yapılmasa bile emekliler bu sene Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere toplamda 2 bin 200 liralık ikramiye tutarını ceplerine koyacaklar. 

Ancak kulislerde konuşulan iddialara göre emeklilere Haziran ayında yapılması beklenen seçim öncesinde yükse bir bayram ikramiyesi zammı yapılacağı yönünde. Kulislerde konuşulan iddialara göre ise bu sene bayram ikramiyesi ödemesi olarak 1.500 TL ödeme yapılacağı ve bu tutarın 2 bayramda ödenmek üzere toplamda 3 bin TL olarak gerçekleşeceği yönünde. Hükümetin seçim öncesinde oy oranlarını arttırmak amacı ile böyle bir adım atabileceği dillendirilirken iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını ise önümüzdeki günler gösterecek.