SGK emekli maaş promosyonu asgari ücret tarifesi Ziraat Bankası tarafından Cumhurbaşkanı jesti ve refah payı müjdesi ile artacak mı?

Ziraat Bankası emekli promosyonu için geri sayım başlarken milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu müjdeli haber için tarih 1 Kasım olarak ilan edilmişti. Ziraat Bankası promosyon rakamı artacak mı?
SGK emekli maaş promosyonu asgari ücret tarifesi Ziraat Bankası tarafından Cumhurbaşkanı jesti ve refah payı müjdesi ile artacak mı?

Sosyal Güvenlik Kurum SGK tarafından açıklanan emekli maaş promosyonu rakamları ile 19 bankanın ödeyeceği en düşük promosyon rakamı açıklandı. Açıklanan rakam ile en düşük emekli maaş promosyonu rakamı için ödenecek olan rakam 500 liradan 3 bin 500 liraya yükseltilmişti. 

Rakam emeklileri tatmin etmese de en düşük promosyon rakamı olarak ilan edilmesi umutları arttırmıştı. Bankalar bu promosyon rakamını en düşük rakam olarak uygularken bu rakamın üzerine ek promosyon ve ödül programı ile ilave ödeme yapılıyor. Bu sayede ödenen promosyon rakamı yükseliyor. 

SGK EMEKLİ PROMOSYONU 2022 KAÇ TL OLDU, NE KADAR ZAM GELDİ?

SGK tarafından ödenen emekli promosyonu rakamı en son 3 sene önce güncellenmiş rakam yüzde 300 oranında zamlanmıştı. Yapılan güncelleme sonrasında emekli maaşı promosyonu emekli maaşı tutarına göre 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişen rakamlara yükseltilmişti. Söz konusu rakamlar anlaşma imzalanan 19 bankanın ödeyeceği en düşük rakam olarak ilan edildi. 

SGK emekli maaş promosyonu asgari ücret tarifesi Ziraat Bankası tarafından Cumhurbaşkanı jesti ve refah payı müjdesi ile artacak mı?

ZİRAAT BANKASI PROMOSYON ÖDEMESİ İLE RAKAMI 8 BİN 500 TL Mİ YAPACAK?

SGK tarafından yapılan açıklama sonrasında gözler kamu bankalarına çevrilmişti. SGK tarafından açıklanan rakamlar 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile uygulamaya alınacaktı. Bu nedenle gözler bu tarihte Ziraat Bankası tarafından açıklanacak olan rakamlara çevrildi. Kamu bankalarının bu tarihte bir sürprize imza atarak ilave promosyon tutarı ödemesi açıklayacakları iddiası gündeme taşındı. 

Finans kulislerinde konuşulan iddialara göre kamu bankalarının yönetimlerine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından talimat verildiği gündeme gelmişti. 1Kasım olarak ilan edilen tarih öncesinde düzenlenecek olan kabine toplantısı sonrasında yeni tutarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ulasa sesleniş konuşması ile açıklanacağı iddiası da gündemi ısıttı.

Kabine toplantısının ardından söz konusu rakamın en yüksek maaş için ek promosyon jesti ile 8 bin 500 TL ya da en düşük 7 bin 500 TL olarak ilan edilebileceği beklentisi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günlerde yapılacak kabine toplantısı gösterecek. 1 Kasım tarihi itibari ile kamu bankaları en düşük SGK tarafından açıklanan yeni promosyon rakamlarını ödemekle yükümlü tutulacak.