SGK emekli olursam ne kadar maaş alırım sorgulama ekranı açıldı EYT öncesi 4A 4B 4C 2023 e-Devlet emekli maaşı hesaplama

Emeklilikte Yaşa Takılananlar EYT yasası için son dakika haberleri peş peşe gelirken emekli olmak istiyorum diyen kişilerin maaş hesaplamaları için SGK emekli maaşı hesaplama ekranı e-Devlet üzerinden açıldı.
SGK emekli olursam ne kadar maaş alırım sorgulama ekranı açıldı EYT öncesi 4A 4B 4C 2023 e-Devlet emekli maaşı hesaplama

Aralık ayına doğru EYT'de geri sayım başlarken emeklilik için gün sayan milyonlarca kişi emekli maaşı hesaplaması için sorularına yanıt arıyordu. Özellikle de emeklilik primi asgari ücret üzerinden yatırılan ancak daha yüksek maaş alan ve EYT ile emekli olması durumunda işten çıkartılacak olan kişiler emeklilik başvurusu yapıp yapmama konusunda endişeler yaşıyordu. 

Düşük emekli maaşı alacak olması durumunda EYT başvurusu yapmamayı değerlendiren kişilerin olduğu belirtilirken Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından emekli maaşı hesaplama ekranı erişime açıldı. Açılan ekran üzerinden kimlik numarası, sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi yazılarak sorgulama yapan kişiler emekli olmaları durumunda alacakları emekli maaşını öğrenebilecekler. 

E-DEVLET SGK GOV TR EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM HESAPLAMA EKRANI

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası öncesinde sürecin sorunsuz işletilmesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken maaş hesaplama ekranı açıldı. Emekli olmak için gün sayan kişiler bu ekran üzerinden kendilerinden istenen kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerini girerek sorgulama yapabilecekler. 

SGK emekli olursam ne kadar maaş alırım sorgulama ekranı açıldı EYT öncesi 4A 4B 4C 2023 e-Devlet emekli maaşı hesaplama

SGK GOV TR AYLIK HESAPLAMA EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

 EYT EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA, EYT'LİLER EMEKLİ OLDUKLARINDA KAÇ TL MAAŞ ALACAKLAR?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ulusa sesleniş konuşmasında "Yılın ilk yarısında Merkez Bankası kaynaklarından yüzde 9 faiz oranı ile 2 yılı ödemesiz krediler açıkladık. Yatırım kredilerinin 100 milyarı sanayi, 50 milyarını turizme tashih etmiştik.

  Bugüne kadar ülkemizin 60 şehrinden 500 'e yakın firma kredi kullandı. Yatırımcılarımızı bu krediden istifade etmeye davet ediyorum. EYT’liler ile alakalı olarak çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp açıklayacağız" diyerek kısa süre sonra EYT hakkına beklenen yasayı sunacaklarını duyurmuştu. EYT'lilerin emekli maaşları ise çalışırken ödemiş oldukları prim tutarları üzerinden hesaplanacak olup yukarıda yer alan hesaplama ekranı üzerinden sizde ne kadar maaş alacağını öğrenebilirsiniz.