SGK Uzmanı 3 Formülü Verdi: SGK 'dan Bu Belgeyi Alan Ev Hanımları Çalışmadan Emekli Olacaklar!

Tek bir gün bile çalışmadan emeklilik mümkün! Çalışmayan kadınları emekli edecek 3 formül açıklandı. Peki, hiç çalışmadan emekli olmanın yolu nedir, hiç çalışmadan nasıl emekli olunur
SGK Uzmanı 3 Formülü Verdi: SGK 'dan Bu Belgeyi Alan Ev Hanımları Çalışmadan Emekli Olacaklar!

Ev hanımlarına emeklilik kapısı açıldı! Vergi Kanunu içerisinde yapılan düzenleme ile hükümet ev hanımlarına da emekli olma imkanı tanıdı. Hiç çalışmadan emekli olmak isteyen ev hanımlarının SGK üzerinden başvuru yaparak belge almaları atmaları gereken ilk adım olacak. 

Vergi Kanunu ile yapılan yasal düzenleme kapsamında esnaf muaflığı ev hanımlarına da tanınmıştı. Motorlu taşıt kullanmamak şartı ile işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler ve evlerde işçi almamak şartıyla üretim yapıp satanlar ile gezici olarak bir mesleği icra edenler vergiden muaf esnaf statüsüne giriyor. Bu kişiler vergi dairesine başvuru yaparak esnaf muafiyeti belgesi alabiliyorlar. 

ESNAF MUAFİYET BELGESİ OLAN EV HANIMLARINA EMEKLİLİK KAPISI AÇILDI! 

Muafiyet belgesi alan ev hanımları bu belge ile SGK'ya başvuru yapmaları durumunda isterlerse sigortalı oluyor. 26 gün prim ödeyen ev hanımları 30 gün üzerinden sigortalı oluyor. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında emeklilik için 7 bin 200 gün ile 58 yaş şartı aranırken kısmi emeklilik için ise 5 bin 400 gün ve 61 yaş koşulu aranıyor. 

SGK Uzmanı 3 Formülü Verdi: SGK 'dan Bu Belgeyi Alan Ev Hanımları Çalışmadan Emekli Olacaklar!

İlk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve öncesi olan kadınlar ise burada yer alan birikmiş primlerini 3600 günle isteğe bağlı sigorta sayesinde tamamlayarak 58 yaşında emekli olma hakkı elde ediyorlar. 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde işe girişi olan kadınlar 3600 gün ve 10 yıllık sigortalılık süresini tamamlamaları durumunda emeklilik hakkı elde edebilmektedir.