SGK Uzmanı açıkladı! Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı?

Emekli bayram ikramiyelerine yeni bir zam yapılacağına dair iddialar netleşmeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya emekli bayram ikramiyelerine dair açıklamalarda bulundu.
SGK Uzmanı açıkladı! Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı?

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında yeni gelişmeler takip ediliyor. Milyonlarca emekli büyük bir zam beklentisi içerisine girmiştiler. Ancak bu beklenti henüz gerçekleşmezken umutlar da iyice azaldı. Emekli bayram ikramiyelerine yeni bir zam yapılacak mı? Kurban Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyeleri ne kadar ödenecek? Emekli bayram ikramiyelerinde son durumu Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya açıkladı.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ ZAMLANMIŞTI!

Emekli bayram ikramiyelerine son olarak Ramazan Bayramı öncesinde zam yapılmıştı. Buna göre o dönem bayram ikramiyeleri 1.100 TL'den 2.000 TL'ye yükseltilmişti. Yaklaşık 15 milyon emekli vatandaş bu zamlı bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı öncesinde almıştılar. EYT ile emekli olanlar da bu imkandan yararlanmıştı. Hatta emeklilik başvurusu yapan ama işlemleri tamamlanmayanlara da bu imkan verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ!

Emekli bayram ikramiyelerine yeni bir zam yapılacağına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde bir açıklama yapmıştı. Konuya dair bir vaat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli bayram ikramiyelerini 1.100 TL'den 2.000 TL'ye yükselttik. Bunu yeterli bulmuyoruz. Yeni bir zam yapılması için imkanlarımızı değerlendiriyoruz." demişti.

KABİNE TOPLANTISINDAN İKRAMİYEYE ZAM KARARI ÇIKMADI

Emekliler dün yapılan kabine toplantısından emekli bayram ikramiyelerine zam kararının çıkmasını bekliyordular. Ancak bu beklenti gerçekleşmedi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir müjdemiz var. Haziran ayı emekli maaşları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. İlgili bakanlığımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır." dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANACAK MI?

Emekli bayram ikramiyelerine zam iddialarını Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya değerlendirdi. Kabine toplantısından zam kararı çıkmadığına dikkat çeken Özgür Kaya, "Kabine toplantısında emekli bayram ikramiyelerine dair herhangi bir zam kararı çıkmadı. Eğer zam yapılacak olsaydı bu kararı Sayın Cumhurbaşkanı açıklardı. Büyük bir ihtimal ile emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacaktır. Gelecek hafta da kabine toplantısı yapılacak. O toplantıda da zam kararı alınmazsa emekli bayram ikramiyeleri maaşlarla beraber 19-23 Haziran tarihleri arasında 2.000 TL olarak ödenecek. Büyük bir ihtimalle herhangi bir zam uygulanmayacak." ifadelerini kullandı.