SGK uzmanı maaş zamlarını hesapladı! Kimin maaşı, kaç TL olacak?

Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zamlara dair oranlar merak ediliyor. Bu oranların ne kadar olabileceğini Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı. Asgari ücret, emekli ve memur maaş zamları ne kadar olacak?
SGK uzmanı maaş zamlarını hesapladı! Kimin maaşı, kaç TL olacak?

Türkiye’de yeni bir ekonomi yönetimi göreve başladı ve finansal alanda kartlar yeniden dağıtıldı. Çoğu hesaplamayı değiştiren bu durum ilk olarak kendisini döviz kuralarında hissettirdi. Bu mevcut durumun Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zamları nasıl etkileyeceği ise merak konusu oluyor. Maaş zamlarına dair son karar değişiklikleri neler ve yüzde kaç oranlarında Temmuz zamları bekleniyor? Tüm bu sorulara Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yanıt verdi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR ZAMLANIR?

Asgari ücret zammına dair beklentisini açıklayan Özgür Erdursun, “Temmuz ayında asgari ücrete enflasyonun biraz üzerinde zam yapılmasını bekliyorum. 6 aylık enflasyon yüzde 18-19 gibi olur. Bu zam verilirse asgari ücret 10.500 TL seviyesine yükselir. Ancak bunun böyle olacağını düşünmüyorum. Yüzde 45 oranında zam yapılacağına inanıyorum. Kamu işçilerine yapıldı ve asgari ücrete de yapılacaktır. Bu da asgari ücretin 12.500 TL olması anlamına geliyor.” dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Emekli maaş zammına dair de değerlendirme yapan Özgür Erdursun, “Enflasyon farkının üzerine refah payı da eklenerek emeklilere maaş zammı yapılacak. Enflasyon tahminlerine göre hesaplama yaptığımızda en düşük emekli maaşı 8.875 TL’ye çıkıyor. Refah payı da eklenince emekli maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde bir zam bekliyoruz. En düşük emekli maaşı da 10.000 tL ile 11.000 TL arasında olur.” ifadelerini kullandı.

MEMUR MAAŞ ZAMLARI YÜZDE KAÇ OLUR?

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamları da değerlendiren Özgür Erdursun, “Seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağı söylendi. Bu artış memur emeklilerinin maaşlarına da yansıtılacak. Enflasyonun kaç çıkacağını yaklaşık olarak biliyoruz ama refah payının ne olacağına dair fikrimiz yok. Memurlar için de tıpkı emekliler gibi yüzde 40’ın üzerinde maaş zammı yapılır. Kademeli bir zam formülü de gündeme alınabilir.” dedi.

Maaş zamlarının ne kadar olacağı yaklaşık bir aylık süreç içerisinde netleşecek. Kurban Bayramı sonrasında bu büyük merak ortadan kalkacak. Yeni hükümetin vatandaş karşısındaki ilk en önemli sınavı da bu maaşlara yapılacak olan zamlar olacak.