SGK'dan faizsiz konut kredisi! Ziraat Bankası'ndan çekilecek, tek kuruş faiz ödenmeyecek!

SGK tarafından vatandaşlara faizsiz konut kredisi veriliyor. Ziraat Bankası üzerinden verilen faizsiz konut kredisine dair ayrıntıları SGK açıkladı. Kimlerin SGK’dan faizsiz konut kredisi kullanma hakkı vardır?
SGK'dan faizsiz konut kredisi! Ziraat Bankası'ndan çekilecek, tek kuruş faiz ödenmeyecek!

Türkiye’de vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için devlet tarafından çeşitli destekler sağlanıyor. Bu desteklerden birisi de SGK tarafından verilen faizsiz konut kredisi oluyor. Koşulları sağlayan vatandaşlara SGK faizsiz konut kredisi kullandırıyor. Bu konut kredisi Ziraat Bankası üzerinden verilirken vatandaşlar herhangi bir şekilde faiz ödemesi yapmıyorlar.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLİYOR?

Faizsiz konut kredisi imkanını vatandaşların kullanımına sunan SGK bu imkanı herkese kullandırmıyor. Faizsiz konut kredisi şu kişilere veriliyor:

-Harp veya vazife malullleri
-Harp ve vazife malulü olmasına rağmen faizsiz konut kredisi hakkını kullanmadan hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri
-Harp ve vazife malulü olan ama sınıf ve görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri
-Aylık bağlanan malullerden 5510 sayılı Kanunun 4. maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenler
-15 Temmuz gazileri

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SGK tarafından verilen bilgilere göre faizsiz konut kredisi başvurusunun nasıl yapılabileceğine dair de uygulanacak işlemler belirtildi. Esasında önceki yıllarda vatandaşlardan Hak Sahipliği Belgesi ve TOKİ Kampanya Hak Sahipliği Belgesi talep ediliyordu. Ancak kurulan sistem ile bu belgelerin temin edilmesine gerek kalmadı. Bunun için başvuru işlemi direkt olarak Ziraat Bankası şubelerinde yapılabiliyor.

KREDİ GERİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Faizsiz konut kredisi kullananlar kredi geri ödemesini belirli koşullarda yapabiliyorlar. Hak sahibi tarafından geri ödeme yapılmak istendiğinde SGK tarafından kendisine olan tazminatlar ve aylığın dörtte biri kesilerek ödeme gerçekleştirilmektedir. Yani vatandaşın maaşının yüzde 25’i bu kredinin taksiti olarak kesilmektedir.

Malul iken çalıştığı kamu kurumunda çalışmaya devam edenlerin kredi kullanılacak aydan öncesi son aylığının dörtte birinin yüzde 25 fazlası konut kredisi taksiti olarak belirlenmektedir. Borç kapanana kadar bu taksit ödemesi bu sistemde yapılmaktadır.

Aylık bağlanmamış ya da aylığı kesilmiş müşterek kredi açılmış çocukların geri ödemelerinde ise, geri ödemelerin başladığı tarihte aylığa bağlanmış çocukların geri ödemeye esas olarak tahsil edilen aylığının dörtte birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul edilir ve borç bitene kadar hak sahibi çocuk tarafından bankaya yatırılır.