Sıfır araç alacaklara iyi haber! Türkiye’nin en ucuz arabası tanıtıldı! İşte Seagull Türkiye fiyatı

Türkiye’nin en ucuz sıfır kilometre arabasının tanıtımı yapıldı. Oldukça düşük maliyetle satılacak olan Seagull model aracın özellikleri nelerdir?
Sıfır araç alacaklara iyi haber! Türkiye’nin en ucuz arabası tanıtıldı! İşte Seagull Türkiye fiyatı

Son dönemde araç fiyatlarının artması ile birlikte vatandaşlar tarafından uygun fiyata nasıl araç sahibi olunabileceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı. 2023 senesine girilmesi ile birlikte araç alacak olan kişiler için markalar tarafından ay ay modeller ve fiyatlar da yayımlanmaya başladı.

Durum bu şekilde iken yapılan son açıklama ile birlikte BYD tarafından Seagull modelin tanıtımı yapıldı. Türkiye’ye yakın zamanda gelmesi beklenen bu otomobilin en ucuz otomobil olarak bilinmesinin yanı sıra aracın özellikleri ve Türkiye fiyatı da oldukça merak edilmeye başlandı.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ARACI OLARAK BİLİNİYOR!

Özellikle son yıllarda dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında gösterine BYD, yeni elektrikli otomobili olan Seagull’ı tanıttı. Yapılan tanıtım ile birlikte oldukça büyük bir ilgi duyulan ve Hyundai i10 boyutlarında olan aracın başlıca özellikleri şu şekilde verildi;

3780 mm uzunluk

1715 mm genişlik

1540 mm yükseklik

30 kWh ve 38 kWh kapasiteli batarya

Güçlü iki motor seçeneği

305 kilometre ve 405 kilometre menzil

ARACIN TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLDU!

WebTekno’da yer alan habere göre; henüz Türkiye’ye gelmesi netleşmeyen araç için BYD’nin Türkiye’ye girişinin beklendiği ifade edildi. Şu anda İngiltere’de 7 bin 730 sterlin ile satılan bu araç hakkında yapılan açıklamalara göre ülkemize vergisiz giriş fiyatının 186 bin 447 TL olduğu iddia edildi.

Vergisiz fiyatının yanı sıra Türkiye’ye girişte yüzde 54 gümrük vergisi, yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV ile birlikte satış fiyatının 372 bin 692 olacağı ifade edilmiş oldu. Bu konu hakkında merak edilenler artarken aracın Türkiye’de satışa sunulmasının ardından Türkiye’nin en ucuz aracı olacağı öğrenildi.