Son dakika, EYT açıklaması geldi! Bakan Bilgin konuştu, ihtimal dahilinde dedi!

EYT düzenlemesinde yaş şartının olup olmayacağı büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’de yaş şartına dair yeni bir açıklama yaptı.
Son dakika, EYT açıklaması geldi! Bakan Bilgin konuştu, ihtimal dahilinde dedi!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş büyük bir heyecanla EYT düzenlemesine dair somut adımların atılmasını bekliyorlar. EYT’de en çok merak edilen konu ise herhangi bir yaş şartı olup olmayacağı olarak belirtiliyor. Emekli olmak için yaşa takılan EYT’liler yeni bir yaş şartına daha takılmak istemiyorlar. Bu konuda talepleri olan EYT’lileri rahat ettirecek bir açıklama henüz yapılmadı.

EYT’DE YAŞ ŞARTI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün EYT’de yaş şartına ilişkin yeni bir açıklama yaparak, “EYT’de yaş konusu netleşti şeklinde bir açıklama yapamam. Bu konuda teknik bir çalışma yaptığımızı açıklamıştım. Bu çalışmayı yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Sonuçta EYT’nin bir maliyeti var ve bunun karşılanmasından da hükümet sorumlu olacak. Yaş şartının olacağını veya olmayacağı, eğer olacaksa hangi yaş şartının uygulanacağını Cumhurbaşkanımız belirleyecektir. Şunu söyleyebilirim EYT’de yaş şartı ihtimaller içerisinde bulunuyor. Lakin üzerine basarak tekrar ediyorum herhangi bir yaş şartı kararı henüz alınmadı.” dedi.

EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalarını sürdüren Bakan Vedat Bilgin, “Kabine toplantısında EYT kararı çıkar diye kesinlikle söyleyemem ama görüşülecek bunu ifade edebilirim. Yaş aralığı dair her detayı düşünüyoruz. İmkanlar nispetinde en kapsayıcı düzenlemeyi çıkarmaya gayret ediyoruz. Aralık ayının başında EYT ile emekli olacakların sayısı 1,9 milyondu. Ocak ayı başında o rakam 2 milyonu geçebilir. Eğer yaş şartı olmasaydı tüm bu kişiler emekli olacaktı.” şeklinde konuştu.

STAJ KAPSAM DIŞI!

Staj konusunda da bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, “Kamuoyunda bir staj beklentisi var. Ancak staj meselesini farklı değerlendiriyoruz. Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitimdir. Çalışanların iş akdi de staj ile başlamıyor. Bunun için de EYT’de staj kapsam içerisinde değerlendirilmeyecektir.” dedi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT düzenlemesinin yasalaşma sürecine dair takvim açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Çok kapsamlı ve uzun bir çalışma gerçekleştirdik ama sonuna geldik diyebiliyoruz. EYT dosyasını biz çok kısa bir sürede önümüzden kaldıracağız. 3600 ek gösterge düzenlemesini nasıl çözüp dosyayı kapatmışsak EYT de öyle olacak. Ocak ayına gitmeden bu hafta içerisinde EYT düzenlemesi TBMM’ye ulaşmış olacaktır. Ondan sonra iş bizden çıkacak ve takdir TBMM’nin olacaktır.” ifadelerini kullandı.