Son dakika EYT gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı, yaş şartı olacak mı?

EYT düzenlemesine dair önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlemeye son halini vermek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştü.
Son dakika EYT gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı, yaş şartı olacak mı?

Milyonların beklediği EYT düzenlemesine dair kritik son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile toplantı yapmışlardı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nureddin Nebati ile Vedat Bilgin ile EYT toplantısı yaptı.

EYT DÜZENLEMESİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULDU

EYT düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın oluşturduğu masa aylardır bir çalışma yapıyordu. Bu çalışmanın bütçe kısmında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma ortaya konuldu. Hazırlanan çalışma ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. EYT’de teknik konuları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bakan Vedat Bilgin sunarken bütçe meselesinde de Bakan Nureddin Nebati bir sunum gerçekleştirdi.

YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

EYT’de yaş şartı son günlerde yeniden gündeme girmişti. Buna göre kadınlarda 48, erkeklerde ise 50 yaş veya kadınlarda 50, erkeklerde 52 yaş şartlarının uygulanması yönünde seçenekler değerlendirildi. Bu konuda her iki bakan tarafından meselenin artıları ve eksileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirildi. EYT’de yaş şartının olup olmayacağı veya olacaksa hangi yaşların EYT kapsamına alınacağına dair nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

AÇIKLAMA YAPILMAYACAK!

EYT ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakan Vedat Bilgin ve Bakan Nureddin Nebati ile yaptığı toplantının ardından bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Ancak bugün EYT ile alakalı olarak herhangi bir açıklama yapılması beklenmiyor. EYT düzenlemesine son şeklinin verilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün son talimatları verecek. Çalışma Bakanlığı da bu düzenlemeye son halini verip yasama sürecini başlatacak.

EYT’DE KRİTİK TARİH 12 ARALIK!

EYT düzenlemesinin ne zaman kamuoyuna açıklanıp yasama sürecinin başlatılacağı merak ediliyor. Bu konuda tüm gözler 12 Aralık Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Bu tür düzenlemeleri kabine toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor ve ardından yasama aşamasına geçilip uygulamaya sokuluyor. Bunun için Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’ye dair tüm detayları açıklaması bekleniyor. Gelecek hafta da TBMM Başkanlığına EYT düzenlemesine dair kanun teklifinin verileceği tahmin ediliyor.