Son dakika! Gram altın fiyatı tüm zamanların rekorunu kırdı güvercin FED altını uçurdu

Altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareket ile tüm zamanların rekoru kırıldı ve altın fiyatları tarihindeki en yüksek seviyeyi gördü.
Son dakika! Gram altın fiyatı tüm zamanların rekorunu kırdı güvercin FED altını uçurdu

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından başlatılan parasal sıkılaşma programına takılan altın fiyatları 2022 yıl başından bu yana son derece dalgalı bir seyir izlemişti. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı her yükselişe geçtiğinde önü FED tarafından kesilirken yapılan faiz artırımları altın başta olmak üzere borsa ve kripto paralar gibi diğer yatırım araçlarında da düşüş yaşanmasına neden olmuştu. 

FED'in yaptığı faiz artırımları ile dolar endeksi tarihi rekorlarını kılarken altının fiyatı ise düşüşe geçmişti. Amerika'da açıklanan enflasyon verisi sonrasında piyasalarda sükunet sağlanmış ve FED'in faiz artırımı için beklentiler yumuşamıştı. FED cephesinden verilen mesajlarda güvercin tonlamalar dikkat çekerken altın fiyatları bu süreçten rekorla çıkmayı başardı. 

GRAM ALTININ FİYATI TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI, TARİHİNDE İLK KEZ O RAKAMI GÖRDÜ! 

Amerikan Merkez Bankası FED Başkan Yardımcısı Lael Brainard tarafından geride bıraktığımız gün yapılan "Faiz artırımlarında daha yavaş bir hıza doğru yönelmenin yakında uygun hale gelmesinin muhtemel olduğunu düşünüyorum. Ancak, hala yapmamız gereken işler olduğunu vurgulamanın gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Fed çok şey yaptı, ancak daha yapması gerekenler var" açıklaması piyasalarda büyük dalgalanma yarattı. 

Son dakika! Gram altın fiyatı tüm zamanların rekorunu kırdı güvercin FED altını uçurdu

Yapılan açıklamaların ve piyasalardaki yankılarının ardından gram altının fiyatı 1.066 TL seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesin görerek tarihi rekorunu kırdı. Hatırlanacağı üzere gram altının fiyatı kur korumalı mevduat hesabının açıklandığı 20 Aralık 2021 tarihinde dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisi ile 1.062 TL seviyesine yükselerek rekor kırmıştı. 

 FED açıklamalarının ardından gram altının fiyatı 1.066 TL seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken çeyrek altının fiyatı ise yoğun satış baskısı sonucunda bir miktar gerileyerek 1.757 TL oldu. Uluslararası piyasada ise ons altının fiyatı 1.782 dolar seviyesine ulaşarak 1800 dolar yolculuğunu sürdürdü.