Sosyal Güvenlik Başuzmanı açıkladı! Emekliye seyyanen zamda tarih verdi müjde yakındır

Yerel seçimlerin yaklaşması ile beraber emeklinin ek ve seyyanen zam beklentisi arttı. Seyyanen zam için beklentiler artarken Sosyal Güvenlik Başuzmanından sürpriz bir açıklama geldi.
Sosyal Güvenlik Başuzmanı açıkladı! Emekliye seyyanen zamda tarih verdi müjde yakındır

Emekliler ocak ayında yapılan maaş zammını yetersiz bulurken bir iyileştirme beklediklerini her fırsatta dile getiriyor. Hem kulis bilgileri hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emekliler yılı' açıklamalarının ardından beklentisi artan emekliler için Sosyal Güvenlik Başuzmanı bir değerlendirmede bulundu.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş, emeklilere yönelik "seyyanen zam" beklentilerine ilişkin açıklamada bulundu. Önemli değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Karakaş, “Önümüzdeki hafta sonuna kadar olan günler, seyyanen zamla ilgili kritik günler. Seyyanen zamla ilgili her an bir dengeleyici bir zam oranının gündeme gelmesi mümkün” diyerek heyecan yarattı.

SOSYAL GÜVENLİK BAŞUZMANI KARAKAŞ'TAN EMEKLİLERE YÖNELİK "SEYYANEN ZAM"MA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milyonlarca emekli seçim öncesinde maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne az bir süre kala Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilere zam konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş, gelecek haftaya kadar seyyanen zamla ilgili gelişmelerin yaşanmasının olağan olduğunu söylerken “Emeklilik kart meselesine bakacak olursak bunun yerinde bir vaat olmadığını söyleyebiliriz.'' dedi.

sosyal-guvenlik-basuzmani-acikladi-emekliye-seyyanen-zamda-tarih-verdi-mujde-yakin.webp

Bunu da gerekçelendiren Karakaş, Çünkü emeklilik kart vaadi şu anda Aile Bakanlığı içerisinde yapılan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla yapılan sosyal yardımlardan çok da bir farklı olmadığını söyleyebiliriz. Zaten emeklilik kart ile yapılacak olan sosyal yardımlar; elektrik yardımıdır, gıda yardımıdır. Bu tür yardımlar zaten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal yardımlaşma bünyesinde hiçbir sosyal güvenlik hakkı olmayan, daha doğrusu sosyal güvenlik primi ödememiş olan emekli olmayan kişilere muhtaç olan vatandaşlara yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

“GELECEK HAFTAYA KADAR SEYYANEN ZAMLA İLGİLİ HER AN BİR ZAM ORANI GÜNDEME GELEBİLİR”

Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş, seçimlere yaklaşık 3 haftalık kısa bir süre kalmasına rağmen emeklilere seyyanen zam yapılması için halen vakit olduğunu belirterek, “Önümüzdeki hafta sonuna kadar olan günler, seyyanen zamla ilgili kritik günler.

sosyal-guvenlik-basuzmani-acikladi-emekliye-seyyanen-zamda-tarih-verdi-mujde-yakindi.webp

sosyal-guvenlik-basuzmani-acikladi-emekliye-seyyanen-zamda-tarih-verdi-mujde-yakindi.webp

Dolayısıyla bir yandan ekonomi yönetimi bir yandan parti örgütü ve milletvekillerinin talepleri arasında, bu seyyanen zamla ilgili her an bir dengeleyici bir zam oranının gündeme gelmesinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak önümüzdeki hafta pazar gününden sonra iktidardan bu yönde bir adım gelmediği takdirde artık seyyanen zammın gelmeyeceğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Emlak365.com