Tapu sahibi olan olmayan milyonlar için SON DAKİKA! O şartın ihlali halinde 3 yıla kadar hapis cezası verilecek

Ev sahibi ya da kiracıların oturdukları dairelerdeki abonelik işlemlerini üstlenmesi gerekiyor. Elektrik ve su aboneliklerini dairede oturan şahısların üzerine almaması durumunda Türk Ceza Kanunu kapsamında hapis cezası verildiği bildirildi.
Tapu sahibi olan olmayan milyonlar için SON DAKİKA! O şartın ihlali halinde 3 yıla kadar hapis cezası verilecek

Ülkemizde ev sahibi ve kiracılar oturdukları dairelerde su, elektrik, doğal gaz, internet gibi çeşitli abonelikleri kendi üzerlerine alarak kullanıma başlıyor. Hukuki bir anlaşmazlık yaşanmaması, aboneliği üzerine almayan kişilerin ödemediği faturalardan mesul tutulmamak için daireyi kullanan kişilerin abonelikleri de üstlenmesi gerekiyor.

Hukuki açıdan aboneliğin kimin üzerine olduğu büyük bir önem taşırken bir yanda da elektrik ve su kullanımlarını abone olmadan kaçak şekilde gerçekleştirenler oluyor. Özellikle kaçak su kullanımı ile mücadelede etkinliğinin artırılması üzerine milyonlarca vatandaşı ilgilen bir karar Türk Ceza Kanunu (TCK) ile ilişkilendirilerek açıklandı.

KAÇAK SU KULLANLAR HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile kaçak su tüketimi ile ilgili olarak etkin mücadele sürecinin başlatıldığı bildirildi. Abonelerinin haklarını koruyacağına işaret eden ASKİ Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanan kişiler için para ve hapis cezası verileceğini bildirerek hukuki süreçler hakkında açıklamaya yer verdi. ASKİ Genel Müdürlüğü kentteki kaçak su kullanımını tespit edebilmek ve bu durumu en aza indirgemek indirebilmek için yeni bir yöntemi uygulamaya aldıklarını duyurdu. ASKİ abonelerinin haklarını koruyacakları yönünde bir açıklamaya yer veren ASKİ Genel Müdürlüğü, abonelik türlerine göre tüketim miktarlarını hesaplanacağını belirtti.

tapu-sahibi-olan-olmayan-milyonlar-icin-son-dakika-o-sartin-ihlali-halinde-3-yila-kadar-hapis-cezasi-verilecek.jpg

Hesaplanan bu tüketim miktarları ile gerçekleşen tüketim miktarlarının karşılaştırılacağı açıklandı. Yapılan bu teorik karşılaştırma sonucu kaçak kullanımların tespit edileceği açıklandı. Böylelikle abone haklarının korunmasının kolaylaşacağını ifade eden ASKİ Genel Müdürlüğü, TCK ile gelen haklarını kullanacaklarını belirten para ve hapis cezası ile ilgili süreçlere de başlanacağını duyurdu.

KARŞILIKSIZ YARARLANMA SUÇUNDAN HAPİS CEZASI VERİLECEK

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı kaçak kullanım tespit sistemine takılan kaçak su kullanıcılarının tüm su tüketimlerinin tespit edilerek karşılaştırılacağını, tüketim miktarları arasındaki farka göre sayaç arızaları ve hat arızalarının da giderileceği öğrenildi.

tapu-sahibi-olan-olmayan-milyonlar-icin-son-dakika-o-sartin-ihlali-halinde-3-yila-kadar-hapis-cezasi-verilecek-002.jpg

Kaçak su kullanımının yasal olarak bir suç olduğunu, abone olmadan şehir şebekesinden su kullanmanın, su sayacına ya da hatlara müdahale ederek tüketimi az göstererek, ücretsiz su kullananların Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 163'üncü maddesine göre karşılıksız yararlanma suçundan cezalandırılabileceği bildirildi. TCK'nın 163'üncü maddesi ile kaçak su kullananlara duyuru yapan ve abonelerinin hakkını koruyacağını ifade eden ASKİ Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımının tespiti halinde idari para cezasının yanı sıra 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını açıkladı.

screenshot-15.jpg

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri kaçak su kullandığı tespit edilen vatandaşların su akışının kesildiğini, bununla birlikte yasal yaptırımlar uygulandığını da hatırlattı. Su aboneliği olmayan ve bu nedenle kaçak su kullanan vatandaşların para ve hapis cezası yaptırımlarını dikkate alarak aboneliklerini yaptırmaları gerektiği vurgulandı. Sizlerde bu durumda hukuki bir süreç yaşamamak ve mağdur olmamak adına yaşadığınız dairedeki elektrik, su ve doğal gaz aboneliklerinizi üzerinize almalısınız. Aksi halde ödenmeyen faturalardan da mesul tutulabilirsiniz.

Emlak365.com