Taşıt kredisinde faiz indirimi! İş Bankası 5.500 TL taksitle 2. el otomobil sahibi yapıyor!

İkinci el otomobil satın alacak müşterileri destekleme kararı alan İş Bankası çok cazip bir taşıt kredisi kampanyası başlattı. İkinci el otomobil alımlarını kolaylaştıracak olan bu taşıt kredisinin maliyetleri açıklandı.
Taşıt kredisinde faiz indirimi! İş Bankası 5.500 TL taksitle 2. el otomobil sahibi yapıyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler son dönemlerde çok önemli bir maliyet baskısı altında kalıyorlar. Mayıs ayının girmesi ile beraber araç fiyatlarına yüzde 5 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda zamlar yapıldı. Bu zamların ardından da sıfır kilometre otomobil satın almak çok zor bir hale geldi. Bunun için de talepler tamamen ikinci el otomobil piyasasına kaydı. Ancak o piyasa da toz pembe değil. İkinci el otomobil piyasasında da fiyat artışları takip ediliyor. 

İŞ BANKASI DESTEK VERİYOR

İkinci el otomobil piyasasında bir araç satın almak isteyenler kredi desteği ihtiyacı hissedebiliyorlar. Araç fiyatlarının daha fazla artmasına karşın kendilerini korumak isteyenler bir an önce araçlarını satın almak istiyorlar. Ancak mevcut bütçeleri buna yeterli gelmeyenler zorunlu olarak taşıt kredisi çekmeyi düşünüyorlar. Bunda da her bankada uygun maliyetli kredi imkanı bulmak mümkün olmayabiliyor. İş Bankası ise yaptığı son açıklama ile ikinci el otomobil alımlarında müşterilere uygun faizli taşıt kredisi desteği verileceğini duyurdu.

ŞARTLARI VAR!

İş Bankası'ndan ikinci el otomobiller için taşıt kredisi çekmek isteyenler bazı şartlara uymak durumundalar. Bu şartların bir kısmı BDDK tarafından belirleniyor ve hangi bankadan taşıt kredisi çekilmek istense bu koşullara uyulmak zorunda. 

İş Bankası'ndan ikinci el taşıt kredisi çekilmek istendiğinde önce otomobilin kasko değeri belirleniyor. Ardından o değer üzerinden hesaplama yapılarak uygulanacak olan vade süresi ve verilecek kredinin üst limiti belirleniyor. 

Kasko değeri 400 Bin TL'ye kadar olan ikinci el otomobiller için yüzde 70 oranında ve 48 ay vadeye kadar taşıt kredisi verilebiliyor. yani 300 Bin TL kasko değeri olan bir otomobil için en fazla 210 Bin TL taşıt kredisi kullanılabilirken bunun vadesi en fazla 48 ay olabiliyor. Aynı şekilde kasko değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasında olan otomobiller için yüzde 50 kredilendirme ve 36 aya kadar vade imkanı verilebiliyor. 

5.500 TL TAKSİTLİ TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMA!

Taşıt kredisinde faiz indirimi! İş Bankası 5.500 TL taksitle 2. el otomobil sahibi yapıyor!

İş Bankası'ndan taşıt kredisi kullanacak olanlara aylık yüzde 1,95 oranında kredi faizi uygulanıyor. 48 ay vadeli ikinci el taşıt kredisi çekmek isteyenler her ay 5.500 TL taksit ödeyerek 154 Bin TL kredi kullanabiliyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 264 Bin TL oluyor.