TL'nin patronu tartışmalara son noktayı koydu 1 ay sonra için Aralık ayı dolar kuru tahmini açıklandı!

Merkez Bankası Kasım ayı beklenti anketi açıklandı. Ekonomistlerin dolar kuru tahminleri yakından takip edilirken bir dolar kuru beklentisi açıklaması da TCMB tarafından yapıldı.
TL'nin patronu tartışmalara son noktayı koydu 1 ay sonra için Aralık ayı dolar kuru tahmini açıklandı!

Dolar kuru tahminleri yakından takip edilirken bir dolar tahmini de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklandı. Merkez Bankası tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketi ile ekonomistlerin dolar kuru tahmini de belirlenmiş oldu. 

Merkez Bankası beklenti anketi için hatırlanacağı üzere isim değişikliği yapılmış ve anket artık TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi adı ile yayımlanmaya başlanmıştı. Piyasanın dolar kuru ve enflasyon beklentisini ortaya koyması açısından büyük önem taşıyan anketin Kasım ayı verileri kamuoyu ile paylaşıldı. 

MERKEZ BANKASI KASIM AYI BEKLENTİ ANKETİ İLE TCMB 2022 YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Ekonomistlerin dolar kuru tahminleri ve 2022 yıl sonu kur tahmini yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken konu hakkında bir son dakika değerlendirmesi daha yapıldı. Merkez Bankası tarafından hazırlanan ankette ankete katılan ekonomistlere "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusu yöneltildi. Ankete katılan ekonomistlerin medyan beklentileri üzerinden ise rakamlar hesaplandı. 

TL'nin patronu tartışmalara son noktayı koydu 1 ay sonra için Aralık ayı dolar kuru tahmini açıklandı! Yapılan açıklamada "Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 19,82 TL iken, bu anket döneminde 19,54 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 23,61 TL ve 23,35 TL olarak gerçekleşmiştir" ifadelerine yer verilerek 2022 yıl sonu dolar kuru tahmini beklentisi 19,54 olarak ilan edildi. 

TL'nin patronu tartışmalara son noktayı koydu 1 ay sonra için Aralık ayı dolar kuru tahmini açıklandı!

1 YIL SONRA DOLAR KURU KAÇ TL OLACAK?

Açıklanan anket verilerine göre Kasım ayı sonu dolar kuru tahmini 18,7185 TL olarak gerçekleşirken 2022 yıl sonu dolar tahmini 19,5422 TL ve 12 ay sonrası dolar kuru tahmini beklentisi ise 23,3553 TL olarak ilan edildi. Dolar kurunda olacaklar yakından takip edilirken Merkez Bankası anketine Kasım ayında 41 ekonomistin ve finans kuruluşunun katılım sağladığı açıklandı.