TOGG fiyatları artacak mı? Açıklama yapıldı, ne zaman zam yapılacak?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile alakalı olarak merak edilen sorulara TOGG CEO’su Gürcan karakaş yanıt verdi. TOGG için fiyat artışı yapılacak mı, teslimler ne zaman yapılacak?
TOGG fiyatları artacak mı? Açıklama yapıldı, ne zaman zam yapılacak?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile alakalı olarak yeni gelişmeler çok yakından takip ediliyor. Kamuoyunda TOGG ile alakalı olarak cevaplanması beklenen sorulara TOGG CEO’su Gürcan Karakaş yanıt verdi. Bloomberg HT yayınına katılan Gürcan Karakaş yerli otomobil TOGG ile alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı.

TOGG TESLİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOGG teslimlerinin ne zaman başlayacağını açıklayan Gürcan Karakaş, “Biz Nisan ayında araç teslimlerine başlayacağımıza dair söz vermiştik. Bu sözümüz halen geçerlidir. Nisan ayının sonundan itibaren araç teslimlerine başlıyoruz. Kısa bir süre içerisinde gerekli açıklamalar yapılıp kamuoyu bilgilendirilecektir. Mayıs ve Haziran aylarında teslim edeceğimiz TOGG’ların sayısı artacaktır. Sadece Mayıs ayında 1.000’den fazla araç teslimi yapılacak.” dedi.

YURT DIŞINDA MI ÜRETİLİYOR?

TOGG’un İtalya’da üretilip Türkiye’ye getirildiğine dair iddiaları da yanıtlayan Gürcan Karakaş, “Biz fabrikanın inşaat sürecini canlı olarak yayınladık. En az ayda bir defa olmak üzere hem tesis dışından hem de tesis içinden gelişmeleri kamuoyuna gösterdik. Burası bir teknoloji üretim merkezi ve siz 24 saat canlı yayın yapamazsınız. Bugün 2 binden fazla çalışanımız var. TOGG kesinlikle yurt dışından otomobil alımı yapmadı.” ifadelerini kullandı.

28 BİN ARAÇ ÜRETİLECEK

2023 yılında 28 bin araç üreteceklerini açıklayan Gürcan Karakaş, “2022 yılının Mayıs ayından itibaren deneme üretimlerine başladık. Bizim bu araçları 92 farklı testten geçirmemiz gerekiyor. Mart 2023’e kadar çok sayıda araç üreterek teste gönderdik. 300’den fazla araç üretmişizdir bu testler için. Seri üretim standartlarında ürettiğimiz araç sayısı da 200’ü geçmiştir. Bunun 40’ını teslim ettik. 2023 yılının sonuna kadar 28 bin araç teslim etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

YENİ MODEL 2024 SONUNDA

TOGG’un yeni modeli hakkında bilgi veren Gürcan Karakaş, “Biz 2024’ün sonu, 2025’in başı gibi yurt dışına açılmayı planlıyoruz. Şu anda 7 bölgede 22 noktada servisimiz var. Yıl sonunda 25 kilometrede bir olmak üzere toplam 650’ye yakın şarj istasyonumuz olacak. TOGG’un yeni modeli de 2024 yılının sonuna yetişecek.” dedi.

FİYAT ARTIŞI YAPILACAK MI?

Fiyat artışı hakkında da konuşan Gürcan Karakaş, “TOGG için daima rekabet edilebilir bir fiyat söylemiştik ve bunu da sağladık. Bundan sonra fiyat artışı olup olmayacağı biraz bizden bağımsız olacak. Maliyet dalgalanmalarını karşılayamayacak noktaya geldiğimizde bunu fiyatlara yansıtacağız. Şu anda fiyat artışı ile alakalı alınmış bir karar yok.” ifadelerini kullandı.