TÜRK-İŞ masadan kalkarsa ne olur uzlaşma olmazsa asgari ücret maaşı için grev kararı çıkar mı?

2023 asgari ücret maaşı için beklenen 3. toplantı az önce sona erdi. Milyonların beklediği müjdeli haber ne yazık ki gelmezken TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay kısa bir açıklama yaparak binayı terk etti. Asgari ücrette uzlaşma çıkmadı grev kararı gündeme geldi!
TÜRK-İŞ masadan kalkarsa ne olur uzlaşma olmazsa asgari ücret maaşı için grev kararı çıkar mı?

TÜRK-İŞ masadan kalkarsa ne olur uzlaşma olmazsa asgari ücret maaşı için grev kararı çıkar mı? Milyonların beklediği asgari ücret zammı için gözler bugün yapılan 3. toplantıya çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamalar ile uzlaşma beklentini vurgularken beklenen uzlaşma sağlanamadı. 

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay saat 14:00 itibari ile başlayan asgari ücret tespit komisyonu toplantısının sona ermesinin ardından son derece kısa bir açıklama yaptı. Son derece gergin olduğu görülün Atalay daha önce yaptığı açıklaması ve sonrasında gelen tepkilere de bir kere daha yanıt vererek asgari ücrette kırmızı çizgi olarak altına imza atmayacakları rakamı duyurdu. 

2003 ASGARİ ÜCRET TÜRK-İŞ İŞÇİ SENDİKASI TEKLİFİ KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Ergün Atalay "Asgari ücret için resmi teklifimiz 9 bin TL'dir. Bu teklifimiz kabul edilirse imzalarız yoksa masada olmayız" diyerek bu rakamın altında bir teklife imza atmayacaklarını dile getirdi. 

İŞÇİ SENDİKASI MASADAN KALKARSA NE OLUR, TÜRK-İŞ SON DAKİKA GREV KARARI ALIR MI?

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamaların ardından gözler bundan sonraki sürece çevrildi. Asgari ücretin belirlenmesi için taraflar 4. kez önümüzdeki hafta son bir kere daha toplanacaklar. Bu toplantıda 2023 asgari ücret maaşının açıklanması beklenirken 9 bin TL teklifinin kabul edilmemesi durumunda işçilerin grev kartını masaya sürüp sürmeyeceği, özel sektörde çalışan kişilerin ise böyle bir çağrı yapılması durumunda buna uyup uymayacağı merak ediliyor. 

 TÜRK-İŞ masadan kalksa bile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çoğunluk oylaması ile yeni zamlı maaşın da belirlenebileceği ifade ediliyor.