Türk Telekom, Vodafone Turkcell duyurdu! Mobil hat sahipleri başvuru yapanlara bu şartla 125 TL para iadesi

Cep telefonu olan milyonlara duyuruldu! Sahip olduğu mobil hattı çeşitli nedenlerle kapatan ya da başka bir operatöre taşıyan kişilere 125 TL para iadesi için son başvuru tarihi hatırlatması yapıldı.
Türk Telekom, Vodafone Turkcell duyurdu! Mobil hat sahipleri başvuru yapanlara bu şartla 125 TL para iadesi

Türk Telekom, Vodafone Turkcell duyurdu! Mobil hat sahipleri başvuru yapanlara bu şartla 125 TL para iadesi - Türkiye'de cep telefonu operatörü sayısı her geçen gün artarken son dönemde tarifelerde yaşanan yükseliş ile mobil operatörler arasında transferlerde artmıştı. 

Yine faturalarda yaşanan yükseliş nedeni ile bazı kişiler fazla olan hatlarını kapatma kararı almıştı. İşte tüm bu mobil hat sahiplerini ilgilendiren kritik bir uyarı yapıldı. Cep telefonu hattını başka operatöre taşıma kararı alan ya da farklı nedenlerle kapatan kişilere bakiye iadesi hatırlatması geldi. 

VODAFONE BAKİYE İADESİ İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI! KİMLER PARA İADESİ ALABİLECEK?

Türkiye'nin en büyük mobil hat operatörleri arasında yer alan Vodafone yapmış olduğu açıklama ile müşterilerine bakiye iadesi için hatırlatma yaptı. Yapılan açıklamada "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır.

İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfasını ziyaret edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Yani 24 ay içerisinde başvuru yapan kişilerin hatlarında kalan bakiye tutarını iade alabilecekleri ifade edildi. 

Türk Telekom, Vodafone Turkcell duyurdu! Mobil hat sahipleri başvuru yapanlara bu şartla 125 TL para iadesi

TURKCELL BAKİYE İADE NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Turkcell tarafından yapılan açıklamada da hat iptali ya da taşıma işlemleri sonrasında hesabınızda kalan TL'leri 2 yıl içerisinde başvuru yaparak alabileceğiniz ifade edildi. Talepte bulunan kişilere 15 gün içerisinde geri ödeme ile para iadesi yapılacak. Türk Telekom hattı olanlar için de aynı durum geçerli. Bu sayede örneğin hattında 125 TL parası olan ancak hattı bir şekilde kapanan ya da taşınan kişiler bu parayı iade olarak 15 gün içinde alabilecekler. Para iadesi hattı ne sebeple olursa olsun kapatılan, kapanan ya da taşınan mobil hat kullanıcılarının tümünü kapsayacak.