Ünlü ekonomist Babuşcu 40 yılda bir oluyor diyerek Merkez Bankası Kasım ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı!

Piyasalar Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan PPK toplantısı faiz kararı için geri sayıma başlarken TCMB faiz beklentisi için bir açıklamada ekonomist Şenol Babuşcu tarafından yapıldı.
Ünlü ekonomist Babuşcu 40 yılda bir oluyor diyerek Merkez Bankası Kasım ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Kasım ayı PPK toplantısı faiz kararı için geri sayım başladı. Kasım ayının en önemli verileri arasında yer alan ve piyasalara yön verecek olan Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı beklentisi için tahmin açıklayan isimlerden biride ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşcu tarafından yapıldı. 

Babuşcu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta açıklayacağı faiz kararını duyurarak yaşanacak durumun 40 senelik aradan sonra bir ilk olacağını iddia etti. İşte olay yaratan tahmin ve iddialar... 

MERKEZ BANKASI KASIM AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE OLUR?

Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararını değerlendiren Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı ekonomist Prof. Şenol Babuşcu "24 Kasım’da Politika Faizi % 9’a inecek. TL faizi tek haneli rakama iniyor. Ama Türkiye yurtdışından dolar borçlanırken çift haneli(% 10) faiz ödüyor. Tarihi gün… Kırk yıldır ilk defa oluyor..." diyerek tahminini duyurdu. Politika faiz oranı şu anda yüzde 10,50 olarak uygulanırken söz konusu tahminin doğru çıkması durumunda Merkez Bankası tarafından Ekim ayında olduğu gibi Kasım ayında da 150 baz puanlık faiz indirimi yapılmış olacak. 

MERKEZ BANKASI KASIM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Amerika'da düşüşe geçen ve beklentilerin altında gelen son enflasyon verisi sonrasında FED'in açıklamaları güvercin bir hal alırken gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararına çevrilmişti. Merkez Bankası faiz kararı önümüzdeki hafta Perşembe günü yani 24 Kasım 2022 tarihinde ilan edilecek. Söz konusu karar TCMB'nin resmi internet sitesi üzerinden saat 14:00'te ilan edilecek. Açıklanan rakamlara piyasaların tepkisi dolar kuru ve altın fiyatlarının da seyrini belirleyecek. Beklentilerin karşılanıp karşılanmadığı takip edilecek.