Ünlü ekonomist Tufan Çanakçı bundan sonrası tufan diyerek uyardı! 1 dolar 30 TL yolu göründü

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan faiz indirimi açıklaması ve Bakan Nebati'den yapılan açıklamalar sonrasında dolar kurunun gidişatı ekonomistlerin radarına girdi. Dolar ne olacak, kur 30 TL olur mu?

Dolar kuru son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer almaya devam ederken dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardan sonra kurun gidişatı merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TESK toplantısında "faiz benim en büyük düşmanım, daha da düşmesi lazım" sözlerinin ardından gözler bir kere daha dolar kuruna çevrilmişti. 

Dolar kuru yeni güne yükseliş yönlü başlarken 18,55 TL seviyesi ile 18,60 TL hedefine doğru adım adım ilerlerken Merkez Bankası'nın Ekim ayında alacağı faiz kararı beklentisi ile dolar kuru tahminleri de gelmeye başladı. Bu yorumlardan birini de ünlü ekonomist Onur Çanakçı yaptı. 

1 DOLAR 30 TL Mİ OLACAK?

Dolar kurunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren ünlü ekonomist Onur Çanakçı yaşanan gelişmeleri dolar kurunun yükselmesine neden olacağını belirterek yeni tahminlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz söylemlerini eleştiren Çanakçı "Kredi ile sağlanan büyüme büyüme değildir. Faizin düşmesi ile baz etkisi ile enflasyonu da 10 baz puan aşağıya çekecekler. Buna inanacak bir kitle var çünkü.

Ünlü ekonomist Tufan Çanakçı bundan sonrası tufan diyerek uyardı! 1 dolar 30 TL yolu göründü

Ekonomik reform yapılmadan dolar kurunun düşmeyeceğini öne süren Çanakçı, dolar kurunda tufan geliyor açıklamasında bulunarak 1 doların 30 TL seviyesini bile görebileceğeni iddia ederek büyük bir çıkışa imza attı. Amerika'nın doları artık bir baskı aracı olarak dünya üzerinde kullandığını belirten Çanakçı Türkiye'nin bundan sonra işinin artık daha zor olduğunu iddia etti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Emlak365.com sitesi olarak yatırım tavsiyesi verilmemiştir.