Vedat Bilgin açıklama yaptı! Asgari ücret 11.758 TL'ye mi yükseliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Deprem bölgesi olan illerde asgari ücretin arttırılmasına yönelik çalışmalarda sona gelindi.
Vedat Bilgin açıklama yaptı! Asgari ücret 11.758 TL'ye mi yükseliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni bir açıklama yaparak asgari ücret hakkında yapılan son çalışma hakkında bilgi verdi. Deprem felaketi ile çok büyük yıkım ile karşılaşan illerde çalışma hayatının normalleşebilmesi için devlet tarafından bu illerde özel uygulamalar devreye soktuğu biliniyor. Bu özel uygulamalara bir yenisi daha ekleniyor. Bakan Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamaya göre bu illerde asgari ücret farklı bir tutarda olacak.

ASGARİ ÜCRET DEĞİŞİYOR

Asgari ücret çalışmasına ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Çalışanlarımızın almış oldukları asgari ücretin üzerinde onlara bir destek vermek için bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma ile beraber işveren sigorta primi direkt olarak doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanacak. İşveren ise bu sigorta primini asgari ücretli çalışanın maaşının üzerine ekleyerek ödeme yapacak. İşverenin maliyeti değişmeyecek ama deprem bölgesindeki asgari ücretli çalışanlar daha fazla tutarda gelir elde edecekler.” dedi.

NE ZAMAN RESMEN AÇIKLANACAK

Asgari ücretin yükseltilmesine dair kararın ne zaman açıklanacağına dair soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücret ile alakalı olarak açıkladığımız çalışmayı son aşamaya getirdik. Bu sadece bizim bakanlığımız ile karar alınması ile uygulamaya sokulacak bir durum değil. Onun için ilgili kuruluşlarla, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Kısa bir süre içerisinde bunu nihayetlendirip resmen kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapacağı çalışmanın ardından Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Malatya, Kilis, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ’da asgari ücret arttırılacak. Şu anda asgari ücretliler normalde net 8.506 TL maaş alıyorlar. Yapılacak olan düzenlemeyle beraber asgari ücretin bu illerde 11.758 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Net ödeme tutarlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak ve bu illerdeki işverenler belirtilen tutarlar üzerinden asgari ücretli çalışanlarına ödeme yapmaya başlayacaklar. Türkiye’nin diğer illerinde ise asgari ücrete dair herhangi bir değişiklik olmayacak ve asgari ücretlilerin net maaşları 8.506 Tl olarak ödenmeye devam edilecek.