Yapı Kredi'ye kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Borçlarınıza taksit ve indirim imkanı doğdu

Yapı Kredi Bankası’nın tahsili geçmiş alacaklarının varlık yönetim şirketlerine satışına karar verildiği açıklandı. Kredi ve kredi kartı borcu olanlar şimdi varlık yönetim şirketleri ile muhatap olacaklar.
Yapı Kredi'ye kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Borçlarınıza taksit ve indirim imkanı doğdu

Türkiye’de bankalar müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarının tahsili gecikmesi durumunda bu alacaklarını varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Bu konuda girişimde bulunan son bankanın ise Yapı Kredi Bankası olduğu bildirildi. Yapı Kredi Bankası’nın tahsili gecikmiş alacaklarının satışı için varlık yönetim şirketleri ile anlaştıkları bildirildi.

YAPI KREDİ BANKASI AÇIKLADI!

Yapı Kredi Bankası bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan bildirim ile 31 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 564 milyon 819 bin 605 TL’lik tahsili gecikmiş alacağının varlık yönetim şirketlerine satıldığını duyurdu. Yapı Kredi Bankası’nın yönetim kurulunun aldığı karar ile bu alacaklar Emir Varlık Yönetim AŞ, Denge Varlık Yönetim AŞ, Efes Varlık Yönetim AŞ ve Hedef Varlık Yönetim AŞ’ye satıldı. Yapı Kredi Bankası tüm bu alacaklarını 112 milyon 992 bin TL karşılığında bu şirketlere devretti.

ALACAKLARIN VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE SATILMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Bankaların müşterilerden olan tahsili gecikmiş alacakların varlık yönetim şirketlerine satılmasının ne anlama geldiği merak ediliyor. Bu işlem ile beraber müşteriler o bankaya değil varlık yönetim şirketine borçlu olmuş oluyorlar. Şirketler de bu borçların tahsili için gerekli hukuki işlemleri başlatarak tahsilat yapabiliyorlar. Bankalardan yaklaşık dörtte bir fiyatına alınan bu alacakları tahsil eden varlık yönetim şirketleri kazançlarını kazanç katıyorlar. Olan ise bankaya borcu olan müşterilere oluyor. Müşteriler icra işlemi dahil olmak üzere hukuki yaptırımlarla karşılaşıp var olan borçlarının daha da artması riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLULARI NE YAPACAKLAR?

Uzmanlar varlık yönetim şirketlerinin bankalardan satın aldıkları bu alacaklar için borçlu vatandaşlara bazı uyarılarda bulunuyorlar. Varlık yönetim şirketleri bu alacakları dörtte bir fiyata aldıkları için kredi ve kredi kartı borçlusu vatandaşların pazarlık yapmalarını öneriyorlar. Bu şekilde vatandaşlar borçlarının miktarını azaltabilecekler. Varlık yönetim şirketleri de bu borçların tahsilini sağlamak için indirim yapmayı kabul edebiliyorlar. Bunun için hem taksit hem de indirim talepleri borçlu vatandaşın faydasına olabiliyor.