YAŞ SINIRI YOK! Kimlik kartı ile başvuranın hesabına 3 bin 600 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ekonomik destekler verilmeye devam ediyor. Vatandaşlar bakanlığın hangi yardımları yaptığını merak ederken hesaplara 3 bin 600 TL'lik ödeme için açıklama geldi.
YAŞ SINIRI YOK! Kimlik kartı ile başvuranın hesabına 3 bin 600 TL ödenecek

Hükümetin başlattığı yardım programları devam ediyor. Bakanlıklar tarafından ihtiyaç sahipleri için nakit desteği ödemeleri yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği programlar merak ediliyor. ''Sosyal Destek'' programı adıyla ihtiyaç sahiplerine ödeme yapan bakanlığın yardım programlarının detayları da merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirli şartlara bağlı olarak ödeme yapılacak hak sahipleri belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler de belirli tarihlerde yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlık, gıda, barınma, yaşlı, aile, engelli ve eğitim alanlarında veriliyor.

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI DETAYLARI DUYURULDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için veriliyor. ''Öksüz ve Yetim Yardımı'' olarak verilen yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylandırıldı.

Ebeveyni vefat etmiş kişilere yönelik düzenli nakit yardım programından;

  • Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişi
  • Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi çocuklar faydalanabiliyor.

Bu yardıma başvurmak için Kimlik Belgesi yeterli olurken ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir 600 TL olarak yapılıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-24-174505.png

HESAPLARA 3600 TL ÖDENİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında annesi, babası ya da her ikisi de vefat etmiş çocuklara özel olarak yapılan bu destek ödemelerinden hanede çocuklar ya da çocuklara bakan kişiye ödeme yapıyor.

ekran-goruntusu-2023-09-26-090603.png

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdan faydalanabilecek kişiler, ''Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişi, Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi çocuklar'' ifadeleri ile açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-09-26-090607.png

Destek ödemesi 2 aylık periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına geçerken bu ödeme 600 lira olarak yapılıyor. Söz konusu ücret yıllık olarak 3 bin 600 liraya denk geliyor. ''Öksüz ve Yetim Yardım Programı'' adıyla yapılan bu ödeme için şartları taşıyan kişilerin kimlik kartı ile başvuru yapması yeterli oluyor.