Yılın son günü dolar, Euro kuru ve altın fiyatları yükselişe geçti

31 Aralık 2022 tarihli dolar kuru, Euro kuru, çeyrek altın fiyatları ile gram altının fiyatı yükselişe geçti. 2023 yılının son döviz kuru ve altın fiyatları listesi haberimizde...
Yılın son günü dolar, Euro kuru ve altın fiyatları yükselişe geçti

2022 senesinde dünya pandemi sonrasında yaşanan ekonomik şoklarla baş etmeye çalışırken Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaş işleri daha da büyük bir çıkmazın içerisine sokmuştu. Merkez Bankaları tarafından uygulanan parasal sıkılaşma politikaları 2023 yılında resesyon riskini arttırırken döviz kuru ve altın fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanmasına neden olmuştu. 

Özellikle de ABD Merkez Bankası FED tarafından açıklanan faiz kararları dolar kurunda değerlenme yaşanmasına neden olurken altın fiyatları da tüm yıl boyunca FED baskısı ile dalgalanmalar yaşanmıştı. Dolar kuru, Euro kuru ve altın fiyatları için yılın son günü fiyatlar belli oldu. 

31 ARALIK 2022 ALTIN FİYATLARI! GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz artırımları ile beraber altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmış, dolar endeksinin güçlenmesi ile ons altının fiyatı da değer kaybetmişti. Yükselen enflasyon ve piyasada yaşanan dalgalanmalar altında sert fiyat değişimleri yaşanmasına neden olurken son dönemde FED'in şahin mesajlarını yumuşatması ile altında tekrar yükseliş başlamıştı. 

Yılın son günü dolar, Euro kuru ve altın fiyatları yükselişe geçti

31 Aralık 2022 tarihinde gram altının alış fiyatı 1.096,16 TL alış ve 1.096,39 TL satış fiyatından işlem görürken çeyrek altının alış fiyatı 1.798 TL ve satış fiyatı ise 1.825 TL olarak uygulanmaya başlandı. Ons altının fiyatı ise 1.823,76 dolar üzerinden işlem görüyor. 

Yılın son günü dolar, Euro kuru ve altın fiyatları yükselişe geçti

31 ARALIK 2022 TARİHLİ DOLAR, EURO VE DÖVİZ KURU FİYATLARI BUGÜN KAÇ TL OLDU?

31 Aralık tarihli dolar kuru alış 18,6924 TL ve satış 18,7107 TL fiyatı ile yükseliş yönlü hareketini sürdürürken Euro kuru 20,0067 TL alış ve 20,0406 TL satış ile yine yükseliş gösterdi. Yılın son gününde hem döviz kuru hem de altın fiyatları yükseliş gösterdi. 

2023 senesinde piyasada yaşanacak gelişmeler yakından takip edilecek ve hem döviz kuru hem de altın fiyatları özellikle de faiz ve enflasyon rakamlarında yaşanan dalgalanmalar ile belirlenecek. Özellikle de enflasyonun seyri altın fiyatlarını belirlerken FED'in faiz döngüsünü kırması ile altında belirleyici olacak.