Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat! Personel arıyorlar, maaşlar 45 Bin TL'den başlıyor!

Yurt dışında iş arayanlar kendilerine açılabilecek fırsatları araştırıyorlar. Aylık 45 Bin TL maaşla işe başlama imkanı sunan yurt dışı iş ilanları çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bekliyor.
Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat! Personel arıyorlar, maaşlar 45 Bin TL'den başlıyor!

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler vatandaşların çalışma hayatlarını ve elde ettikleri gelirleri etkileyebiliyor. Bu konuda da çoğu kişi yurt dışında çalışmanın yollarını arıyor. Türkiye'den çok farklı ülkelere çalışmak için gitmek mümkün olabiliyor. Bu yolu tercih edenler dövizle maaş alma imkanına kavuştukları gibi Türkiye'de olmayan çok farklı sosyal imkanları da elde edebiliyorlar. Peki hangi ülkelerde, hangi mesleklerde işe alım yapılıyor? 

EN ÇOK ALMANYA PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Almanya, Türkiye'den personel alımında en yüksek oranlı ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede Türkiye vatandaşlarının çok olmasından dolayı adaptasyon sorunu yaşanmayabiliyor. Almanya'daki yaşlı nüfus çok sayıda meslekte açık iş sayısının artmasına neden oluyor. Bu nedenle bazı hizmetler yapılamaz hale dahi geldi. Bunu önlemek isteyen Almanya devleti Türkiye'de çalışmaya gidecek olanlara kapıları araladı. Almanya'da şoför, hemşire, doktor, elektrik teknisyeni, hasta bakıcı, garson, komi, mühendis gibi mesleklerde alım yapıyor. Mesleğe ve tecrübeye göre değişmekle beraber çalışmaya gidenler yaklaşık 2.5000 euro maaşla işe başlayabiliyorlar. 

İNŞAAT FİRMALARI ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEKİ PROJELERE ELEMAN ALIYORLAR

Son yıllarda Türk inşaat firmaları dünya genelinde büyük bir atılım gösterdiler. Türk firmalarının dünyanın çoğu yerinde büyük işleri aldıkları biliniyor. Yol, tünel, konut, kamu binaları, elektrik üretim tesisleri gibi devasa projelerin ihalelerini Türk firmaları kazandı. Şu anda aktif olarak Rusya, Irak, Katar, Libya, Romanya, Sırbistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi ülkelerde inşaat projeleri yapılıyor. Bu projelerde çalışacak elemanları ise Türk şirketleri Türkiye'den temin ediyorlar. 

Türkiye'den buldukları personelleri projelerin olduğu ülkelere götüren inşaat şirketleri bu çalışanlara kalacak yer de temin ediyorlar. Bu çalışanlara maaşlar ise o ülkelerde geçerli olan sistem çerçevesinde ödeniyor. Maaşlar döviz olarak hesaplara yatırılırken en düşük maaş yaklaşık 2.000 dolardan başlıyor. Kalacak yer, yemek gibi masrafları da olmayan bu çalışanlar yüklü miktarda para biriktirme imkanına da sahip olabiliyorlar.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türk firmalarının aradıkları personeller genellikle kariyer sitelerinden bulunuyor. Bu sitelerde yayınlanan iş ilanlarına başvuranlar yurt dışında çalışmaya kısa bir süre içerisinde başlıyorlar. Ayrıca yabancı firmalar da aynı yolla Türkiye'den çalışan arıyorlar. Bazı ajanslar ise Almanya'da çalışacak personel alımı için Türkiye'ye özel bazı uygulamalar yapıyorlar. Bu ajanslar üzerinde iş başvuruları gerçekleştirilebiliyor.