Zam hesaplaması yapıldı! Emekli bayram ikramiyeleri için rakam verildi!

Emekli bayram ikramiyesi ile alakalı olarak kulislerde yeni zam iddiaları kamuoyuna yansımaya devam ediyor. Emeklilerin bekledikleri zam gerçekleşmeyecek olsa da emekli bayram ikramiyesinde artışa gidileceği kesinleşti.
Zam hesaplaması yapıldı! Emekli bayram ikramiyeleri için rakam verildi!

Emeklilere dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir müjde verilmiş ve en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseldiği açıklanmıştı. Bu müjde sadece emekli maaşları 5.500 TL ile 7.500 TL arasında olan emeklileri kapsıyor. 7.500 TL’nin üzerinde emekli maaşı alanlar herhangi bir şekilde zamdan faydalanamayacaklar. Ayrıca emeklilerin bir de emekli bayram ikramiyesi meselesi bulunuyor. Emekli bayram ikramiyesi zammı ile alakalı son gelişmeler de araştırılıyor.

ÇALIŞMA BAKANI GÖRÜŞME YAPTI!

Emekli bayram ikramiyesi zammı ile alakalı olarak da bir hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Emekliler Federasyonu (TÜED) Başkanı Kazım Ergün bir açıklama yaparak emekli bayram ikramiyelerinin 5.500 TL’ye yükseltilmesini talep etmişti. Bu talebin gerekçesi ise 2018 yılındaki asgari ücret ile emekli bayram ikramiyesi karşılaştırmasından kaynaklanıyordu. Dün ise Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin sürpriz bir şekilde Türkiye Emekliler Federasyonu’nu ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında emeklilerin emekli bayram ikramiyesi ile alakalı talepleri alındı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli bayram ikramiyesine 2023 yılında yapılacak olan zammın ne kadar olacağına dair kulislerde bilgiler yer almaya başladı. Ankara kulislerinde emeklileri çok da memnun edecek bilgiler bulunmuyor. Emekliler 5.500 TL’ye yükseltilmesini bekledikleri emekli bayram ikramiyesi zammında bunun yarısını dahi alamayacaklar. Hükümetin hesaplamasına göre emekli bayram ikramiyesi zammında iki ayrı rakam öne çıkıyor.

Kulislerdeki son bilgilere göre emekli bayram ikramiyeleri için herhangi bir hesaplama yapılmadan direkt olarak 1.100 TL’den düz hesap 1.500 TL'ye yükseltme formülü masada yer alıyor. Buna alternatif olarak bir zam rakamının da tartışıldığı bildirildi. Bunun için ise enflasyon hesaplaması yapılıyor. Şubat ayındaki yıllık enflasyon olan yüzde 55,18 dikkate alınarak emekli bayram ikramiyesinin 1.750 TL’ye çıkarılması tartışılıyor. Bu iki zam teklifinden birisinin kabul edilip açıklanması bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyesi zammı kararı verildiğinde emeklilerin toplam ödemeleri de değişecek. Ramazan ve kurban bayramlarında toplan iki sefer alınacak olan bu ikramiyeler 1.500 TL’ye çıkarılırsa emeklilere toplam 3.000 TL, 1.750 TL’ye çıkarılırsa toplam ödeme 3.500 TL olacak.