Zam yağmuru erken başladı! İstanbul'da ekmek fiyatları için zam kararı!

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından vatandaşların günlük harcamalarını yükseltecek zam haberleri gelmeye başladı. Bu kapsamda İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı.
Zam yağmuru erken başladı! İstanbul'da ekmek fiyatları için zam kararı!

Türkiye’de gündem asgari ücretin 8.506 TL’ye çıkartılması oldu. Ancak vatandaşların artan gelirleri ellerine henüz geçmeden zamlar yağmaya başladı. İstanbul’da bu kapsamda ekmek fiyatlarına zam geldiği açıklandı. İstanbul Ticaret Odası’na bağlı fırınlarda ekmek fiyatlarının 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren zamlanacağı açıklandı.

İSTANBUL'DA EKMEK FİYAT TARİFESİ YENİLENDİ!

İstanbul Ticaret Odası’na yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre İstanbul’da İstanbul Ticaret Odası’na bağlı fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO İş Programı ve Bütçe Görüşmeleri toplantısında bugün oylama yapıldı. Yapılan bu oylamanın neticesinde ise ekmek fiyatlarına zam kararı alındı.

Ekmek fiyatlarına dair alınan karara göre İstanbul’da 1 kilogram ekmek fiyatı 25 TL olarak belirlendi. 200 gram boyutundaki ekmek için ise 5 TL’lik satış fiyatı açıklandı. Bu tutarlar Azami Ekmek Fiyat tarifesi olarak belirlenerek kabul edildi. Bu fiyat tarifesi İstanbul’daki tüm fırınları kapsamayacak. İTO’ya bağlı olarak faaliyet gösteren fırınlarda bu fiyat tarifesi uygulanacak.

İstanbul Ticaret Odası’nın ilgili biriminden çıkan ekmek zammı ile beraber 1 kilogram ekmek fiyatında yüzde 31,2 oranında artış yapıldı. Asgari ücret zammı ile meydana gelen işçilik maliyetindeki artış bu şekilde karşılanmaya çalışıldı.

GRAMAJ DÜŞTÜ, FİYAT ARTTI!

İstanbul Ticaret Odası son olarak ekmek fiyatlarına Temmuz ayında zam yapmıştı. Temmuz ayında gerçekleştirilen İTO meclis toplantısında 1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL’yi geçmemek şartıyla 210 gram ekmek fiyatı 4 TL olarak kararlaştırılmıştı.

İTO’nun aldığı yeni ekmek fiyatı zammı kararı ile 210 gram ekmeğin gramajı 200 grama düşürülerek 4 TL’lik fiyatı da 5 TL’ye yükseltilmiş oldu. Bu yeni fiyat tarife 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren sadece İTO’ya bağlı fırınlarda geçerli olacak.