Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! O kişilerin hesabına 10 bin TL yatırıldı

Bugün AFAD tarafından yapılan açıklama ile birlikte Ziraat Bankası hesabı olan kişilerin hesabına 10 bin TL destek ödemelerinin yatırıldığı ifade edildi.
Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! O kişilerin hesabına 10 bin TL yatırıldı

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgelerindeki vatandaşlara destek olmak amacı ile belirli miktarlarda maddi yardımların yapılacağı öğrenildi. Bu yardımlar hakkında yapılan duyurunun ardından bugün AFAD tarafından yapılan açıklama ile birlikte hesaplara yatırılmaya başlandığı öğrenildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU! 

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Şu an itibarıyla Hazine ve Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize, onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı, ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık. Bu ailelere 10'ar bin lira bizler hükümet olarak ulaştıracağız. Onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte depremde evleri zarar görmüş olan kişilerin bu yardımdan faydalanabileceği ifade edildi. 

HANE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI! 

Ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılmaya başlanacağının merak edilmesinin ardından da bugün AFAD tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklama doğrultusunda konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin TL ödemelerin yapılmaya başlanacağı öğrenildi. 

Yapılan duyuruda AFAD, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılan çalışmalara göre, "yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı" olarak tespit edilen konutlara yönelik 10 bin lira tutarındaki hane başı destek ödemelerinin yapılmaya başlandı." şeklinde açıklamada bulundu. Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışmalarının yapılacağını ifade eden AFAD ödenen tutar hakkında da açıklama yaptı. 

HESAPLARA YATIRILDI! 

Ödemelerin hesaplara yatırıldığını açıklayan AFAD bu konu hakkında da "Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaya devam edecektir. Hane başı destek ödemeleri, Ziraat Bankasında hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise T.C. kimlik numaralarına yapılmaktadır. Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır." şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte Ziraat Bankası hesabı olan vatandaşların anında hesaplarına yatırılmaya başlandığı öğrenildi. Hesabı olmayanlara ise SMS ile bilgilendirme yapılarak T.C. kimlik numaralarına duyurunun yapıldığı öğrenildi.