Ziraat Bankası kredi musluklarını açtı! 100 bin TL ve 200 bin TL faizsiz kredi kampanyası açıklandı!

Ziraat Bankası’ndan yeni bir kredi açıklaması yapıldı. Ziraat Bankası Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Pişmaf 100 Bin TL ve 200 Bin TL faizsiz kredi kampanyasına dair bilgi verdi.
Ziraat Bankası kredi musluklarını açtı! 100 bin TL ve 200 bin TL faizsiz kredi kampanyası açıklandı!

Türkiye’de bankaların kredi kullandırmakta istekli davranmadıkları bir dönemde kamu bankaları kredi yüklerini çekmeye devam ediyorlar. Ziraat Bankası Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Pişmaf yeni kredi kampanyalarına dair açıklamalarda bulundu. Ziraat Bankası’nın 100 Bin TL ve 200 Bin TL faizsiz kredi kampanyasına dair bilgi veren Ferhat Pişmaf bu kredileri hangi müşterilerin kullanabileceklerini de açıkladı.

ZİRAAT BANKASI KREDİ MUSLUKLARINI SONUNA KADAR AÇTI!

Ziraat Bankası’nın tarım kredileri ile farklı bir aşamaya geçtiğini belirten Ferhat Pişmaf, “Yeni bir tarım bankacılığına geçiş yaptık. Tarım ekosisteminin finansmanı adını verdiğimiz bu sistemle hem kredi kullanan üreticimizin sayısını hem de kredi miktarımızı arttırdık. 2022 yılının ilk 9 ayında 756 bin üreticimize toplam 175 milyar TL’yi geçen tutarda kredi verdik. Bu kredilerin yüzde 87’si faiz sübvansüyonu uygulanan kredilerden oluşuyor.” dedi.

Tatım kredilerinde takip sayısının azaldığına dikkat çeken Ferhat Pişmaf, “2022 verilerine göre takipteki tarım kredilerimiz yüzde 18, takip hesaplarında izlenen üreticimizin sayısı yüzde 11 düştü. Son 2 yılda tarım kredilerinden kaynaklanan takip oranında da yüzde 1,57’den yüzde 0,50’ye kadar gerileme sağlandı. Ziraat Bankası’nın kullandırdığı tarım kredileri bu açıdan diğer sektör kredilerinden çok farklı bir niteliktedir. Bu kredilerin geri dönüşleri olduğu için yeni kredi imkanları hızlı bir şekilde sağlanabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

ZİRAAT BANKASI FAİZSİZ KREDİ KAMPANYASI!

Ziraat Bankası’nın faizsiz kredi kampanyasına ilişkin açıklama yapan Ferhat Pişmaf, “Tarım kredilerine uygulanan faiz oranlarını piyasa koşullarına göre güncelliyoruz. Kullandırdığımız kredilerin çok büyük bir çoğunluğuna Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği veriyor. Küçük ölçekli üreticilerimize geleneksel bitkisel üretim konusunda 100 Bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlıyoruz ve bu kredinin tüm faiz maliyeti devlet tarafından karşılandığı için faizsiz oluyor. Aynı şekilde geleneksel hayvan üretiminde 200 Bin TL’ye kadar kredilerin faiz maliyeti devlet tarafından karşılanıyor ve bu kredi de faizsiz olarak kullandırılıyor. Bugüne kadar Ziraat Bankası faizi tamamen devlet tarafından karşılanacak şekilde 43 Milyar TL tarım kredisi kullandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası’ndan faizsiz kredi kullanmak isteyenlerin banka şubelerine giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Bu faizsiz krediler tarım kredilerini kapsamaktadır. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi gibi kredi türlerinde Ziraat bankası kendi faiz oranlarını uygulamaktadır.