Ziraat, Vakıfbank, Halkbank 150 Bin TL faizsiz kredi! 3.125 TL taksitli, 2 yıl ödemesiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 150 Bin TL faizsiz kredi kampanyası ile alakalı ayrıntılar merak ediliyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank 150 Bin TL faizsiz kredi kampanyası başladı mı, aylık taksiti ne kadar?
Ziraat, Vakıfbank, Halkbank 150 Bin TL faizsiz kredi! 3.125 TL taksitli, 2 yıl ödemesiz!

Türkiye’de devlet tarafından kamu bankaları üzerinden vatandaşlara çeşitli destek kredileri verilebiliyor. Bu krediler Ziraat Bankası’na, Halkbank’a ve Vakıfbank’a başvuru yapılarak kullanılabiliyor. Bu destek kredilerinin maliyetleri ya çok düşük olarak belirleniyor veya tamamen maliyetsiz yani faizsiz olarak verilebiliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak bir destek kredisi açıklamıştı. Bu destek kredisi ile vatandaşlar 150 Bin TL nakit destek alabileceklerdi.

150 BİN TL MALİYETSİZ KREDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği 150 Bin TL faizsiz destek kredisinin koşulları merak ediliyor. Öncelikle bu kredi herkese verilmeyecek. Evlenecek olan gençler yaşadıkları maddi sorunları aşabilmek için Halkbank’a, Ziraat Bankası’na ve Vakıfbank’a başvuru yapacaklar. Bu bankalar da gençlerin düğün masraflarını karşılayabilmeleri için 150.000 TL kredi verecek. Bu kredi için herhangi bir maliyet oluşmayacak. Tamamen faizsiz olarak kullandırılacak. Üstelik bunun yanında özel imkanlar da vatandaşlara verilecek.

2 YIL ÖDEME YOK!

Kamu bankalarının kullandıracağı 150 Bin TL faizsiz kredinin en önemli avantajlarından birisi de ödeme koşullarının gayet cazip olması olacak. Buna göre krediyi çeken müşterilere 2 yıl boyunca ödeme yapmama hakkı verilecek. 2 yıl ödemesiz dönem verilecek ve sürenin ardından kredi taksitleri ödenmeye başlanacak. Düğün yapacak olan gençler masraflarının önemli bir kısmını bu kredi ile karşılayacaklar ve ardından hemen kredi geri ödemelerine başlamayacaklar. 2 yıllık sürede bütçelerini toparlayacak olan gençler ardından kredi geri ödemelerini kolayca yapabilecekler. Enflasyon da hesaba katıldığında bugünkü kredi taksit tutarının reel değeri de 2 yıl sonra oldukça düşmüş olacak. Bu da başlı başına bir avantaj sağlayacak.

AYLIK NE KADAR TAKSİT İSTENİYOR?

150 Bin TL faizsiz kredi için maliyetler de merak ediliyor. Bu kredinin bir maliyeti olmayacak ama geri ödemede taksit hesaplamaları araştırılıyor. Kamu bankalarının faizsiz vereceği bu kredi için bir maliyet hesaplaması yayınlanmadı. Ancak 48 ay vadeli olacak bu kredinin aylık taksit hesaplamasında 3.125 TL rakamı ile karşılaşıyor. Yani 3.125 TL taksitle vatandaşlar kamu bankalarından 150 Bin TL kredi çekebilecekler. Bu krediler için henüz kamu bankaları başvuruları almaya başlamadılar.