Ak Partili belediye başkanı istifa etti! Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı neden istifa etti, hastalığı ne?

AK Parti'de son dönemde sağlık sorunları nedeniyle yaşanan istifalara bir yenisi daha eklendi. Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı istifa etti. Abdulkadir Tutaşı neden istifa etti, görevden alındı mı, sağlık sorunu ne?
Ak Partili belediye başkanı istifa etti! Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı neden istifa etti, hastalığı ne?

Mardin'e bağlı olan Artuklu Belediyesi istifa depremi ile sarsıldı. Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. 

1956 Mardin Artuklu doğumlu olun Başkan Abdülkadir Tutaşı 1983 senesinde il sekreterliği görevi ile başladığı siyasi hayatında 1989/1994 Yılları arasında Mardin İl Genel Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir. 1994 senesinde adaylığını koyarak kazandığı belediye başkanlığı görevini 2 dönem yapan Artuklu, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. 

ABDÜLKADİR TUTAŞI NEDEN İSTİFA ETTİ, SAĞLIK SORUNU NE?

AK Parti Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Tutaşı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı kısa açıklama notunda "Saygıdeğer hemşehrilerim, 

Yürütmekte olduğum Mardin / Artuklu Belediye Başkanlığı görevinden sağlık sorunlarım nedeni ile affımı istemiş bulunmaktayım. 

Bundan sonraki siyasi hayatıma partimin bir neferi olarak devam edeceğimin bilinmesini isterim. 

Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" yazarak istifasını kamuoyuna açıkladı. 

Tutaşı'nın almış olduğu istifa kararı büyük yankı uyandırırken sağlık sorununun ne olduğu hakkında ise açıklama yapılmadı. Evli ve 4 çocuk babası olan Tutaşı 1994 senesinden bu yana Artuklu Belediyesi'nin Belediye Başkanı olarak görev almaktaydı. Beldede çok önemli yatırımlara imza atan Başkan Tutaşı istifasını bugün itibari ile vermiş oldu.