Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehliyet affı sürprizi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ehliyet affı bekleyenlere bugün yapılan kabine toplantısının ardından müjde verdik. Hangi ceza puanlarının silineceği belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehliyet affı sürprizi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ve tüm bakanların katılımı ile bugün kabine toplantısı yapıldı. Kabine toplantısına çok sayıda karar alınırken bu kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu kararlar içerisinde sürpriz bir şekilde ehliyet affı da yer aldı.

EHLİYET AFFI AÇIKLAMASI!

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.” dedi.

TÜM CEZALAR SİLİNMEYECEK!

Ehliyet affı ile alakalı olarak kamuoyunda oldukça büyük bir talep bulunuyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre tüm cezalar silinmeyecek. Bazı trafik cezaları bu kapsam dışında kalacak. Buna göre alkollü araç kullanmak, ölümlü kazaya neden olmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, yaralamalı kazaya karışmak, drift gibi eylemlerin cezalarına herhangi bir şekilde af uygulanmayacak. Bunların dışında kalan hemen hemen tüm trafik ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinecek. 

Ceza puanını doldurdukları için bazı vatandaşların ehliyetlerine el konulmuştu. Hatta şoför olarak geçimini sağlayan bazı vatandaşlar ehliyetlerine el konulduğu için büyük zorluk yaşamıştılar. Şimdi bu vatandaşlar yeniden ehliyetlerini alabilecekler. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıraladığı cezalardan dolayı oluşan ceza puanları olanlar bu imkandan yararlanamayacaklar.