Depremde hasarlı hale gelen otomobillerin zararını kasko karşılayacak mı?

Depremde aracı hasarlı hala gelen vatandaşlar zararlarının kasko tarafından karşılanıp karşılanmadığını merak ediyor. Peki hasarlı araçların zararı kasko tarafından karşılanır mı?
Depremde hasarlı hale gelen otomobillerin zararını kasko karşılayacak mı?

Depremde hasarlı hale gelen otomobillerin zararını kasko karşılayacak mı?: Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli bu deprem tam 10 ili etkisi altına aldı. Depremde birçok vatandaş hayatını kaybederken binlerce insanın da evi ve arabası zarar gördü.

Hal böyle olunca aracı hasar alan vatandaşlar araçlarının zararlarını kaskonun karşılayıp karşılayamayacağını merak etti ve araştırmaya başladı. Deprem bölgesinde konut hasarlarını çoğu zorunlu deprem sigortası kapsamı ile DASK tarafından karşılanacaktır. Araçlarda ise otomatik deprem teminatı olduğundan dolayı hasarın tamamı kasko tarafından karşılanacaktır. 

KASKO POLİÇESİ VARSA KASKO YÜZDE YÜZÜNÜ KARŞILIYOR

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı bu konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Yaptığı açıklamalarda kullandığı ifadeler şu şekilde oldu; “10 ili etkileyen depremde binlerce araç pert oldu. Deprem nedeniyle aracı zarar gören kişinin kasko poliçesi yoksa zararı kendisi karşılayacaktır. Ama kasko poliçesi varsa poliçelerde deprem teminatı var. Tüm poliçelerde otomatik deprem teminatı oluyor ve bu yüzde 100 karşılanıyor. Arabası mesela pert olduysa bu aracın piyasa rayiç bedeli ne ise çok hızlı bir şekilde alabiliyorlar." şeklinde konuştu. 

Depremin otomatik teminat olduğunu söyleyen Bağcı kişi kendisi ben istemiyorum diyorsa poliçeden çıkarılabileceğini söyledi. Bunun yanında kapsamlı kaskoların ise bu kapsama girmediğini söyledi. .Grev, lokavt, hırsızlık, yangın gibi otomatik teminatlarda kasko tarafından hasar karşılanmaktadır.