Ertelenebilir denilmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem sonrası yeni seçim tarihi açıklaması

AK Parti grup toplantısında Meclis kürsüsünden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçim tarihi için deprem sonrası yeni açıklama yaptı.
Ertelenebilir denilmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem sonrası yeni seçim tarihi açıklaması

Ertelenebilir denilmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem sonrası yeni seçim tarihi açıklaması - 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olurken asrın felaketi olarak tarihe geçmişti. 

Yaşanan depremin 11 ilde büyük bir yıkıma neden olması ve milyonlarca kişinin deprem sonrası başka illere göç etmesi ile seçim tarihi konusunda da tartışmalar yaşanmaya başlanmıştı. Özellikle de Bülent Arınç tarafından yapılan seçimlerin mümkünse 1 sene ya da en azından 6 ay ertelenmesi gerektiği açıklaması muhalefetin sert eleştirilerine neden olmuştu. Seçim tarihi hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI! 

AK Parti'nin grup toplantısı için meclis kürsüsüne çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan depremler hakkında son durumu aktararak "11 bin 400'ün üzerinde artçı sarsıntılar yaşadık. Artçı sarsıntıların yol açtığı tedirginlik sürüyor. Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuştur. 6 Şubat'ta 11 ilimizi briden vuran deprem fırtınası milletimize hepsinden büyük bir acı yaşattı. 500 km'lik çapa sahip bir alandaki 14 milyon insanımızı etkiledi.

Ağır kış kartlarının etkili olduğu bir günde karşı karşıya kaldık. Buna rağmen depremden sadece birkaç saat sonra bakanlarımız deprem şehirlerine giderek çalışmaları koordine etmeye başladı. Son tespitlere göre depremde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 203 bin 985 binada 583 bin 628 bağımsız bölüm var" diyerek depremin büyük bir yıkıma neden olduğunu söyledi. 

2023 GENEL SEÇİMLERİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK, DEPREM SONRASI SEÇİM ERTELENİR Mİ?

Seçim tarihi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemizin yardım çağrısına destek veren ülkelere teşekkür ediyorum. Gösterilen gayretin büyüklüğünü çok iyi biliyorum. Bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi, bizim adeta yön verdiğimiz söylüyor. Ya ayıptır. Türkiye'de Erdoğan'ın bu konuda nasıl davrandığını Rabbim bilir. Sen önce kendini düzelt. Bu millet inşallah 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Birileri için oturduğu yerden atıp tutmak kolay" diyerek 14 Mayıs tarihini bir kere daha açıkladı.