Fatih Portakal çok net diyerek duyurdu işte altılı masanın Cumhurbaşkanı Adayı!

2023 seçimlerine doğru takvim hızla ilerlerken Cumhur İttifakı adayını bir kere daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurmuş gözler Millet İttifakı adayına çevrilmişti. Bu sene gözler 6'lı masa adayına çevrilmişti.
Fatih Portakal çok net diyerek duyurdu işte altılı masanın Cumhurbaşkanı Adayı!

Türkiye seçimlere doğru büyük bir hızla ilerlerken partilerin seçim çalışmaları da başladı. Millet İttifakı bu sene altılı masa etrafında toplanırken gözler açıklanacak olan Cumhurbaşkanı adayına çevrilmişti. Cumhur İttifakı adayını bir kere daha MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklarken gözler Millet İttifakı ise adayını açıklamamıştı. 

Adayın ısrarla açıklanmaması ve kamuoyunda da büyük beklenti oluşması ile aday trafiği yaşanırken son dönemde kulislerde adı adaylık için en çok öne çıkan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştu. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da ünlü gazeteci Fatih Portakal tarafından yapıldı. 

MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Ankara'da altılı masa tarafından "Şimdi Demokrasi Zamanı" sloganı ile düzenlenen tanıtım toplantısına katılan gazeteci Fatih Portakal edindiği izlenimler ve yapılan açıklamalardan yola çıkarak Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Portakal kurduğu You Tube kanalı üzerinden yayımladığı videosunda "Altılı masada cumhurbaşkanı bir kez seçilecek ve 7 yıl görev yapacak, sembolik olacak, siyaset içinden de dışından da olabilir. Hassas nokta şu 7 yıl bitirdikten sonra bir daha siyasete dönmeyecek" diyerek bu nedenle Cumhurbaşkanı adayını yaş hesabı ile ortaya çıkardı. 

Yaptığı açıklamasında isim geçen kişileri değerlendiren Portakal "Altılı masanın adayı net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu. Anlatılan adaya uyan vasıfların hepsi Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Yaş olarak 73 yaşında, bir daha siyasete dönemeyecek, Meral Akşener zaten 'ben başbakan olmak istiyorum' dedi. Aylardır Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya giden bir CHP var. HDP seçmeninin oy verebileceği, kilit parti HDP'nin seçmeninin oy verebileceği bir insandan bahsediyoruz. O yüzden altılı masanın adayı eğer dışarıdan aday olmazsa yüzde 99.9 Kemal Kılıçdaroğlu" diyerek adayın net olduğunu iddia etti.