Ihlamuru böyle tüketenler aman dikkat! Meğer böbrekleri mahvediyormuş

Ihlamur soğuk algınlığı, nezle gibi viral yolla bulaşan bazı hastalıklarda ilaç kullanmak yerine tercih edilen bir doğal iyileşme yöntemidir. Fakat ıhlamuru yanlış tüketirseniz böbrekleriniz büyük zarar görebilir.
Ihlamuru böyle tüketenler aman dikkat! Meğer böbrekleri mahvediyormuş

Ihlamuru böyle tüketenler aman dikkat! Meğer böbrekleri mahvediyormuş: Ihlamur, papatya, ekinezya gibi bitkilerin çay gibi demlenerek içilmesinin sayılmaz faydası var. Uzmanlar bu içecekleri tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar için vatandaşları uyardı. Bu bitki çaylarının yapımı sırasında ve tüketilirken yapılan bazı yanlışlar dönülemez derecede vücuda zarar verebiliyor. 

Bitki çayı demlerken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek bitki çaylarının içinde yararlı bileşenler ve mineraller bulunduğunu söyledi. Her bitkisinin kendine has vitamin içermesi ve demlenirken dikkat edilmesi gereken önemli noktaların olduğunu açıkladı.

80°C'YE SOĞUMASI BEKLENMELİ

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek yaptığı uyarılarda bitki çaylarının yararlı olabilmesi için kalitesine dikkat edilmesi gerektiği şeklinde uyarılar yaparak uyarılarına şöyle devam etti; “ Bitki çayları güneş ışınlarından korunmalı, tercihen karanlık yerlerde sıkı kapalı kaplarda saklanmalı. Ayrıca 100°C’ye ısıtılan suyun bitkinin üzerine dökülmeden önce tercihen 80°C’ye soğuması beklenmeli ki demleme süresinde uçucu yağların uçarak aromasının ve etkisinin azalması önlensin." diyerek önemli uyarılarda bulundu. 

Özellikle kış mevsiminde hastalıklara karşı direnç oluşturması için ve bağışıklık kazanmak için tüketilen bu çayların sıcak suda uzun uzun kaynatıldığını söyleyen Örnek bu şekilde demlenen bitki çaylarının bir faydasının olmadığını söyledi. Hatta böbreklere büyük zararlar verebileceğini belirtti.

Bu demleme şeklinin bir faydası olmayacağını söyleyen Örnek bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynamış su ilave ederek 15 dakika beklendikten ve iyice demlendikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu şeklide istenen maddeler vücuda girecek ve istenilen koruma sağlanacaktır.