ÖSYM Başkanı açıkladı! 2023 KPSS tarihleri belli oldu!

ÖSYM tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte YKS sınav tarihlerinin yanı sıra KPSS sınav tarihlerinin de belli olduğu öğrenildi.
ÖSYM Başkanı açıkladı! 2023 KPSS tarihleri belli oldu!

Bugün ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte YKS sınav tarihlerinin açıklandığı öğrenildi. Bu sene yapılacak olan YKS sınavının 17-18 Haziran'da yapılacağını duyurarak başvuruların ise 8-23 Mart tarihinde yapılacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra KPSS sınav tarihleri de açıklandı. 

KPSS SINAV TARİHLERİ DE AÇIKLANDI! 

YKS sınav tarihlerinin açıklanmasının ardından ÖSYM Başkanı Bayram Ali Aksoy tarafından yapılan açıklama ile birlikte KPSS sınav tarihlerinin de belirlendiği öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre 2023 senesinde yapılacak olan sınav tarihleri, "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak" şeklinde sınav tarihleri açıklandı. 

2023 SENESİNDE YAPILACAK OLAN SINAVLAR! 

Tüm bunların yanı sıra ÖSYM'nin takvimi de oldukça merak edildi. Yapılan açıklamalara göre bu sene yaklaşık olarak 50 sınavın yapılacağı açıklanarak "2022'de 12 milyonun üzerinde adaya sınav ve yerleştirme hizmeti sunduk. Tüm paydaşlarımızla birlikte uluslararası standartlarda bir sınav merkezi olarak çalışmalarımızı bu yıl da sürdüreceğiz. Daha önce Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da bazı sınavların yapılamayacağını, bu bölgede sınava girecek adayların istedikleri sınav merkezini seçebileceklerini duyurmuştuk. Bundan sonraki sınavlarda da deprem bölgesindeki adaylarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz. Uyguladığımız sınavlarla ilgili bilgilendirmeler web sayfamız ve sosyal medya kanallarımız üzerinden düzenli yapılmaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara da şimdiden başarılar diliyorum." şeklinde öğrencilere ve sınava girecek olan adaylara duyurular gerçekleştirildi.